Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sudionici projekta BioMOZAIK krš i more predvođeni digitalnim nomadom Michaelom Freerom posjetili Križevce

U sklopu studijskog putovanja u okviru projekta „BioMOZAIK krš i more“ u Križevcima su jučer boravili brojni sudionici ovog projekta s područja Splitsko-dalmatinske županije predvođeni poznatim digitalnim nomadom Michaelom Freerom.
Njih je u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci dočekao gradonačelnik Mario Rajn te ih tom prilikom upoznao s projektima i programima koje provodi Grad Križevci kako bi do 2030. godine postao energetski neovisan. Osvrnuo se na projekt Križevačkih sunčanih krovova i pokazao im solarnu elektranu na krovu RCTP-a, spomenuo je novu kampanju ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Gradske tržnice, govorio je o tome koliko je važno uključivati građane, ali i koliko je važno pružiti podršku u procesu energetske tranzicije.
Posjetitelji su istaknuli oduševljenje projektom „Križevački sunčani krovovi“ i načinom na koji se u Križevcima uključuju građani te zahvalili gradonačelniku na ovoj prilici za susret.
U posjetu Križevcima boravili su nositelji i partneri projekta „BioMOZAIK krš i more“ iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Cista Velika, Osnovne škole Tin Ujević Krivodol, Osnovne škole Kamešnica Otok, Osnovne škole Milana Begovića Vrlika, Osnovne škole Trilj, Osnovne škole „Josip Vergilj Perić“ Imotski, Osnovne škole Runović, Osnovne škole „Dr. Fra Karlo Balić“ Šestanovac, Osnovne škole Ivana Mažuranića Obrovac Sinjski, Osnovne škole Gradac, IDN grupe izdvojene iz Zaklade SINTEF, najvećeg instituta za istraživanje u Skandinaviji, te neprofitne udruge Cedra. Osim susreta s gradonačelnikom, posjetili su još i tvrtku Hedona d.o.o. te zvjezdarnicu.

Na vrh