Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U križevačka naselja stiže nova energetska učinkovitija LED rasvjeta

Na području križevačkih naselja u tijeku je zamjena neučinkovite i štetne rasvjete novim energetski učinkovitim LED svjetiljkama čime će se ostvariti znatne uštede energije i u konačnici smanjiti troškovi.

Ukupno će se postaviti 3614 novih LED svjetiljki i 64 ormarića javne rasvjete. Osim u pogledu uštede, projekt ima značajnu vrijednost za stanovnike križevačkih naselja budući da će se novom regulacijom rada sustava javne rasvjete omogućiti da svjetiljke svijetle cijelu noć. Ovo će svakako osigurati veću prometnu i opću sigurnost te na dugi rok smanjiti potrošnju energiju, svjetlosno onečišćenje i emisiju CO2.

Vrijednost investicije je 6,5 milijuna kuna, a projekt se financira kreditom HBOR-a iz financijskog instrumenta „ESIF Krediti za javnu rasvjetu“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“. Cijela investicija otplatit će se iz uštede energije koja će se ostvariti kroz novu štedljivu LED rasvjetu.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja Cotra d.o.o. i Energy Plus d.o.o., a sveukupna postava trebala bi završiti početkom 2023. godine.

www.strukturnifondovi.hr

Na vrh