Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvoreno Kino Križevci, karte za prve projekcije rasprodane u samo dva sata

img-7880

Na radost svih ljubitelja filmova danas je svečano otvorena novouređena multimedijska kino dvorana koja se nalazi u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.
Tom prilikom kao upravitelj kino dvorane obratila se ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić i pri tome uputila zahvalu direktorici Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Jeleni Velić na ustupljenom prostoru i Gradu Križevcima na ukazanom povjerenju da upravo Pučko otvoreno učilište Križevci upravlja kinom.
Ravnateljica je posebno istaknula kako je kino sjajno uređeno i tehnički opremljeno, te kako svi građani mogu svoje ulaznice rezervirati putem stranice kino.krizevci.hr: „Potrudit ćemo se ponuditi vrhunske filmove, a za one favorite za koje će biti velika potražnja njih ćemo i ponoviti. Imali smo želju za paketom Kino Križevci i kokice i sokove, ali nas je COVID kriza zakočila.
Građani su oduševljeni. Kad smo objavili da se otvara kino karte su planule u samo dva sata,“ naglasila je ravnateljica dodavši kako kino raspolaže s 82 mjesta i prilagođeno je osobama s invaliditetom.

img-7829
Zadovoljstvo što će Križevčani moći gledati filmove u moderno uređenoj kino dvorani u svome gradu istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško: „Dobrodošli u ovu prekrasnu dvoranu. Prema priči svih koji su bili u njoj, bit će ovo jedna od ljepših malih dvorana u Hrvatskoj. 15 godina je prošlo od zadnje komercijalne projekcije u nekom kinu u Križevcima, tako da dio mlađih građana nije imao priliku nikad uživati u kinu u Križevcima. Istraživanja koja smo proveli ukazivala su da je kino nešto što nedostaje u gradu. S ovom dvoranom dobit ćemo i kino projekcije, ali i podići kino scenu koja je zamrla otkako je zatvoreno bivše kino. Pozvao bih i sve nostalgičare da dođu, koji žale za starim kinom, da pogledaju pa onda daju konstruktivne kritike. Mislim da je vrijeme velikih dvorana od 400 mjesta završilo, sada u svijetu u trendu manje dvorane i pratimo time svjetski standard, ali i tehnikom. Pozivam sve da uživaju u filmskim projekcijama.
Nakon uvodnih obraćanja zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško u nazočnosti ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željke Šunjić i direktorice Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Jelene Velić prerezao je vrpcu te tako otvorio Kino Križevci.

img-7874
Otvorenju kina prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, ravnatelji gradskih ustanova te pročelnici upravnih tijela Grada Križevaca.
Prva projekcija na rasporedu je sutra, 7. svibnja u 18,00 sati, a prikaz će se film Djevojka koja obećava koji je dobio nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij. U 21,00 sat prikazat će se film Zemlja nomada koji je osvojio Oscar za najbolji film, najbolju glavnu žensku ulogu i režiju, a dobitnik je i Zlatnog globusa za najbolju dramu i najbolju redateljicu. Mislilo se i na najmlađe sugrađane pa će oni ovog vikenda moći u Kinu Križevci pogledati dugometražni animirani film Pazi se čarobnjaka.
Cijena ulaznice bit će 25 kuna odnosno 30 kuna za 3D projekcije, no tijekom cijelog mjeseca svibnja povodom otvorenja kina ulaznice se neće naplaćivati. Iako kino dvorana ima ukupno 82 mjesta, s obzirom na trenutno važeće epidemiološke mjere koje su na snazi radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19, maksimalno mogući broj ljudi koji može biti istovremeno u dvorani je 25, a iz istog razloga trenutno je zabranjena konzumacija hrane i pića tijekom projekcija.
Putem stranice kino.krizevci.hr građani mogu rezervirati svoje ulaznice i vidjeti sve informacije o filmskim projekcijama koje su na rasporedu prikazivanja.

Na vrh