Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Manifestacija Uskrs u Križevcima od 24. ožujka do 01. travnja

Od 24. ožujka pa do 01. travnja u Križevcima će se obilježiti manifestacija „Uskrs u Križevcima“. Manifestacija će započeti Izložbom domaćih i europskih pisanica u nedjelju, 24. ožujka u organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva LIPA s početkom u 18,00 sati u prostorijama društva. Riječ je o izložbi koja svake godine okupi velik broj pisanica ukrašenih raznim tehnikama od strane svih generacija, od vrtićke do umirovljeničke dobi.
Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci ove je godine pripremila radionicu izrade uskršnjeg kinča koja je namijenjena starijima od 12 godina, potom uskršnju kreativnu radionicu te projekciju animiranog filma „Uskršnji zec dolazi u grad“.
Tradicionalno na Veliki petak Grad Križevci će kod paviljona na Strossmayerovom trgu s početkom od 10,00 sati počastiti građane ribicama. Riječ je o tradiciji koja se njeguje već dugi niz godina i koja svake godine okupi velik broj građana.
Središnja događanja odvijat će se na Veliku subotu kada najmlađe u jutarnjim satima očekuje velika potraga za pisanicama na Nemčićevom trgu dok će se navečer upaliti vuzmica kod Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca. Potraga za pisanicama počinje u 10,00 sati, a sakrit će se čiste bijele pisanice koje će po završetku potrage djeca moći ukrasiti na radionici. U 20,00 sati kreće program paljenja vuzmice koju će i ove godine pripremiti vrijedni djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca iza vatrogasnog doma, a za koju su drva donirale Hrvatske šume. Osim vuzmice, posjetitelji će moći kušati lovački paprikaš koji će pripremati članovi Lovačkog društva „Sveti Hubert“.
Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak u organizaciji AMK „Križevci“, Grada Križevaca, Općine Dubrava i Policijske postaje Križevci s početkom u 9,00 sati građani se mogu priključiti 13. Moto i biciklističkom druženju koje će se ove godine voziti na relaciji od Križevaca do Dubrave. Obilježavanje Uskrsa u Križevcima završit će na Uskrsni ponedjeljak potragom za pisanicama u organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva LIPA na dječjem igralištu u Gornjem gradu.

Osim spomenutih događanja, grad će se i ove godine prigodno ukrasiti uskršnjim motivima i to početkom sljedećeg tjedna.

Na vrh