Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Brojna događanja na drugom danu 56. Križevačkog velikog spravišča

Drugi dan 56. Križevačkog velikog spravišča bio je ispunjen brojnim zabavnim programima za djecu i odrasle.
Nakon Dječje spraviščijade znanosti i kulture, akcije „Sigurno i vješto u prometu“ te projekta Zubić – javne edukacije djece o oralnom zdravlju i higijeni koji je provela doktorica dentalne medicine Sara Krog sa suradnicima, u podnevnim satima posjetitelji su mogli promatrati nebo u organizaciji Astronomskog društva Perzeidi i kušati svatovskog vola na ražnju kojeg su pripremili članovi DVD-a Lemeš Križevački i pripadnici JVP-a grada Križevaca. Križevačke mažoretkinje i ove su godine održale program pod nazivom „Rasplesane Križevačke mažoretkinje“, a nakon njih nastupili su članovi KUD-a Prigorje i oduševili brojne posjetitelje.
U sklopu K.U.F.E.R. festivala održana je zmajarska radionica, Tricycle Trauma, žonglerski show i vatreni show – Loop Cirkus – Las Calaveras! koji su ponovno okupili velik broj zainteresirane djece.
I ove godine Križevačko veliko spravišče i Križevačku djevojačku stražu posjetile su brojne povijesne postrojbe koje su se predstavile gradu i predale prijavak zamjeniku gradonačelnika Danijelu Šašku. Uz druženje u Štatutarnici, održana je i svadbena povorka glumaca i gostiju iz predstave pomirbe.
Na zvjezdarnici se promatralo noćno nebo, kod Porezne uprave se uživalo u lokalnim vinima na Večeri vina i čvaraka, a dan je završio koncertima Gazdi i Vojka V.

Više fotografija potražite na Facebook stranici Križevačkog velikog spravišča.

 

 

Na vrh