Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Velik broj građana okupio se na paljenju vuzmice kod Javne vatrogasne postrojbe

Kod Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca i ove je godine u sklopu manifestacije Uskrs u Križevcima upaljena vuzmica. Četvrtu godinu za redom vuzmicu visoku 15 metara pripremili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca pa je stoga uoči samog paljenja zapovjednik Mario Martinčević zahvalio svima koji su sudjelovali u njenoj pripremi, kao i Hrvatskim šumama na donaciji drveta za izradu vuzmice te poželio okupljenima sretan Uskrs. Osim vuzmice, posjetitelji su uživali u nastupu učenica i učenika 1.c razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci pod vodstvom učiteljice Sandre Maurović
Dugogodišnji običaj paljenja vuzmica na području Križevaca i danas je vrlo živ pa se stoga i ovog puta okupio velik broj građana kako bi vidjeli njeno paljenje na Veliku subotu, a među njima je bio i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.
Osim gledanja vuzmice, građani su mogli kušati lovački paprikaš koji su pripremili članovi Lovačkog društva „Sveti Hubert“.
Organizatori ovog programa bili su Javna vatrogasna postrojba grada Križevaca, Grad Križevci, Lovačko društvo „Sveti Hubert“, a svoj doprinos podjeli paprikaša posjetiteljima dale su članice i članovi DVD-a Križevci.

Na vrh