Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Učitelj s Cipra na job shadowingu u OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci

U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci, u sklopu Erasmus + programa u kojem ova škola sudjeluje još od 2017.godine, ovoga tjedna realizira se mobilnost job shadowinga,odnosno promatranja primjera dobre prakse. Cipranin Thanos Savvidis, učitelj razredne nastave i asistent ravnatelja iz ciparske osnovne škole, sudjeluje u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima iz robotike, astronomije, informatike, tehničke kulture, Čitateljskog kluba, Malih istraživača, Meteorološkog projekta, Školskog vrta i redovne nastave u nižim razredima.
U srijedu 22. svibnja, učitelja Thanosa Savvidisa, ravnatelja Igora Brkića i koordinatoricu Erasmus programa Andreu Katanović Babić primio je gradonačelnik Mario Rajn koji je gostu poželio dobrodošlicu u grad, ukratko ga upoznajući s Križevcima te istaknuvši vrijednost ovakvih projekata u razmjeni iskustva na svim poljima. Gradonačelnik je Thanosu Savvidisu uručio i prigodni poklon s križevačkim proizvodima.
Ravnatelj Igor Brkić pripremio je i u nastavku bogat program za kolegu s Cipra pa je od 20. do 24.svibnja, koliko se Thanos Savvidis nalazi u Križevcima, planiran obilazak područnih škola, uvid u rad produženog boravka kao i funkcioniranje škole općenito. Također, ravnatelj Brkić je pokazao primjere prakse te prezentirao hrvatski obrazovni sustav koji se i po strukturi razlikuje od ciparskog. Osim radnog dijela programa, učitelji su za kolegu organizirali i kulturni program te posjet i aktivnosti u Magdinom vrtu, Zvjezdarnici, sudjelovanje u terenskoj nastavi te vođeni obilazak grada.

Ovo je druga mobilnost job shadowinga u OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci, prethodno su u radu škole sudjelovali kolege iz Katalonije, a za iduću školsku godinu dogovorene još dvije mobilnosti u kojima će škola ugostiti grupu estonskih učitelja početkom školske godine i krajem iste dvoje učitelja iz druge estonske škole. Prilika je to da učitelji uče jedino od drugih i da se u razmjenu iskustva i primjera dobre prakse s kolegama iz drugih europskih zemalja uključi što više učitelja i stručnih suradnika.

Na vrh