Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik sudjelovao na međunarodnoj energetskoj konferenciji SEEnergy

Na poziv organizatora, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn sudjelovao je na SEEnergy – Energetskoj konferenciji sa stručnim sajmom koja je održana u Celju.
Riječ je o najvećem B2B događaju na temu energetike u Jugoistočnoj Europi koji nudi odgovore stranih i domaćih stručnjaka na pitanja iz područja energetike s kojima se suočavaju lokalne zajednice, tvrtke i veliki industrijski koncerni.
Iskustva Križevaca po pitanju što očekuju lokalne zajednice u tranziciji prema niskougljičnom društvo predstavio je gradonačelnik Mario Rajn koji je tom prilikom govorio i s aspekta potpredsjednika udruženja Energy Cities. Govorio je o važnosti uključivanja građana u energetsku tranziciju te se osvrnuo na projekt Križevačkih sunčanih krovova, KLIK i Energetsko-klimatski ured.
Ova međunarodna energetska konferencija okupila je oko 600 posjetitelja i 86 govornika, održano je 10 tematskih skupova i sudjelovalo 20 izlagača s ciljem suradnje i razmjene ideja radi stvaranja održivije i učinkovitije energetske budućnosti.

Na vrh