Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljena djela mladih križevačkih likovnjaka

img-9349

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2022. u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci otvorena je izložba djela mladih križevačkih likovnjaka.
Svoje su radove tako, na poziv knjižnice, predstavile Zrinka Zagorec, Marija Konfic, Lucija Kovačić, Lana Sokolić, Tea Krklec, Emilija Novosel, Tia Povijač, Ivona Brkić i Eva Ratković, sve redom Križevčanke koje dijele ljubav prema umjetnosti.
Prilikom samog otvorenja, uvodno je okupljene pozdravila ravnateljica knjižnice Marjana Janeš-Žulj nakon čega je o predstavljenim djelima govorila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi. O tome kako je nastala ova predivna izložba govorila je organizatorica iste Maja Petračija napomenuvši kako je ove godine Mjesec hrvatske knjige posvećen mladima pa je tako stvorena ideja o postavljanju izložbe mladih križevačkih likovnjaka kao jedinstvena prilika za dijalog s mladima koje je zapravo najteže privući. Na kraju su sve zajedno uputile čestitke mladim autoricama djela i poželjele im puno uspjeha u daljnjem radu. O svojim djelima govorile su i same autorice.
Izložba je otvorena od 18. listopada pa do 10. studenog, a otvorenju je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Na vrh