Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predajom ključa grada otvoreno 53. Križevačko veliko spravišče

241405411-3279204795639806-7539708435260689658-n

Najveća kulturna manifestacija našeg kraja, Križevačko veliko spravišče, službeno je otvoreno u petak, 3. rujna.
Dan je započeo keramičkom radionicom izrade bilikuma, izložbom crteža i stihova Zvonimira Baloga „Tko se čega boji“, građani su se mogli voziti prigorskom kočijom i kolima te pogledati Spravišče iz balona na vrući zrak.
U organizaciji portala prigorski.hr održan je Mali prvi pljesak, natjecanje malih pjevača, na kojem je kod najmanjih pjevača najbolja bila Klara Ježić dok je u kategoriji pjevača starosti 12 do 18 godina najbolja bila Lucija Pleša, druga je bila Sabina Šamec, a treća Antonia Žepec. Nagrade su pripremili Grafocentar, Tinktura i portal Prigorski.hr, a u sklopu programa nastupila je i Antonija Šola. Prije samih nastupa, gradonačelnik Mario Rajn predao je ključ grada dječjoj gradonačelnici Ivi Novosel u nazočnosti ostalih članova Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca te ih pozvao da ispune grad dječjim smijehom i veseljem.
Centralni događaj bila je predstava „Pomirba kalničkih šljivara i križevačkih purgera“ u kojoj su brojni posjetitelji uživali u još jednom scenskom prikazu legende, a i ove godine publika je zajedno s glumcima sudjelovala u zdravicama po regulama Križevačkih štatuta. Svojim dolaskom, otvorenje Križevačkog velikog spravišča uveličali su državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Tomislav Sohora, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, predstavnici gradova prijatelja iz Reane del Rojale, Čitluka i Paga, vijećnici Gradskog vijeća Grada Križevaca i pokrovitelji koje su dočekali gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.
Prvi dan 53. Križevačkog velikog spravišča završio je koncertom Vanne na glavnoj pozornici i nastupom DJ-a Marija Kovača u dvorištu Galerije K2.
Generalni pokrovitelj manifestacije je Ožujsko pivo, zlatni pokrovitelji tvrtke KTC d.d. i Radnik d.d., a financijsku podršku pružili su i Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Strojrem d.o.o., Cenzig Insaat Sanayi ve Ticerat Anonim Şirketi, Robin d.o.o., Poljocentar d.o.o. i Salon vjenčanica Ana.
Više detalja oko programa može se vidjeti na www.spravisce.com.

Više fotografija pronađite na Facebook stranici Grada Križevaca.

Izvori fotografija: Grad Križevci, prigorski.hr

Na vrh