Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Poziv mladima na završnu konferenciju projekta „Grad po mjeri mladih – Gradski program za mlade Grada Križevaca“

U sklopu projekta „Grad po mjeri mladih – Gradski program za mlade Grada Križevaca“, u srijedu, 29. svibnja u 12:00 sati u Klubu kulture održat će se završna konferencija ovog projekta.

Pozivamo sve zainteresirane mlade u dobi od 15 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje na poveznici https://forms.gle/spFy1xbBejL8ubKq5  Za sudjelovanje se dobije Youthpass potvrda, a za sve sudionike osiguran je ručak.

U sklopu završne konferencije održat će se predstavljanje rezultata projekta i Gradskog programa za mlade Grada Križevaca za sljedeće četiri godine. Održat će se i panel rasprava sa zanimljivim govornicima iz područja rada s mladima, a to su: Saša Lončarić, direktor K.V.A.R.K.-a, udruge koja djeluje u radu s mladima i u kulturi na području Križevaca već 25 godina, zatim Hrvoje Kovač, mentor za EGL projekt u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te dugogodišnji aktivist u sektoru mladih prisutan više od 20 godina, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn te predstavnik Savjeta mladih Grada Križevaca. Panel raspravu moderirat će Sara Sušanj, potpredsjednica Mreže mladih RH i stručna suradnica u Udruzi Delta iz Rijeke.

Nakon panel rasprave, slijedi radionica za mlade pod nazivom: „Participacija mladih u superizbornoj godini“ koju će održati gđa. Lucija Dumančić Jovanović, koordinatorica edukacijskih programa u Udruzi Gong. Mladi će moći saznati sve o tome koga se i kako bira na parlamentarnim, euro-parlamentarnim i predsjedničkim izborima, nabrojati ključne ovlasti Sabora, Europskog parlamenta i predsjednika RH te zašto je važno izaći na izbore.

Završna konferencija projekta dio je aktivnosti koja se provodi u sklopu projekta „Grad po mjeri mladih – Gradski program za mlade Grada Križevaca“ čiji je nositelj Grad Križevci, a partner na projektu je Centar za mlade Križevci i Savjet mladih Grada Križevaca. Projekt je financiran je sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program u iznosu od 22.000,00 eura.

Na vrh