Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvoren Advent u Križevcima

Križevci su ponovno dobili pravi božićni ugođaj. Klizalište, božićni ukrasi, koncerti, programi za djecu i bogata ugostiteljska ponuda čeka sve posjetitelje u danima koji slijede u ovom malom gradiću ispunjenom božićnim duhom.
Advent je svečano otvoren danas uz paljenje lampica, nastup Lane Čakija i besplatno klizanje za sve. Ispred organizatora obratili su se direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigaš i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je zajedno s posjetiteljima odbrojavao do paljenja lampica. Ujedno je uputio zahvalu svim sponzorima Adventa te volonterima i zaposlenicima koju su proteklih tjedana marljivo radili kako bi grad poprimio pravi božićni izgled.
U tjednima koji slijede posjetitelje čekaju nastupi Pavela, Nole, Gradskog puhačkog orkestra, Lane Čakija, HPD-a Kalnik i zbora Osnovne škole Ljudevita Modeca i Tamburaškog sastava Miraz.
Novost ovogodišnjeg Adventa je božićni sajam na kojem će svoje domaće proizvode izložiti brojne udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva križevačkog kraja i to u razdoblju od 21. prosinca do 24. prosinca.
Grad Križevci počastit će svoje građane križevačkim jelima na božićnom domjenku koji će se održati u petak, 21. prosinca u 10 sati. Jedno jelo je Križevački kotlić – paprikaš od nekoliko vrsta mesa i povrća koji je idealan baš za hladne dane, a drugo jelo je desert Ponaklić – Pociglenki, autohtono jelo ovog kraja koje se radi od vučenog tijesta, kukuruzne krupice i kravljeg sira.
Po prvi puta mali Križevčani moći će uživati u dječjem dočeku Nove Godine uz zabavni program za koji će se pobrinuti Spartans Gym, te konfete i dječji šampanjac točno u podne.
U Novu 2019. godinu Križevčane će uvesti Dobre Vibracije, band čiji je repertoar ispunjen podjednako domaćim i stranim hitovima, uz naravno klizalište, bogatu ugostiteljsku ponudu te vatromet i valcer u ponoć.
Sponzori Adventa su Privredna banka Zagreb, KTC d.d., Poliklinika Medikadent, Filabeton d.o.o., Metal-mont d.o.o., Poljocentar d.o.o. Trgo-Agencija d.o.o., Tinktura d.o.o. i Anart design.
Na uređenju Adventa radili su Grad Križevci, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Jadranka Šogorić, Karmen Dragač i Lana Španić.

Na vrh