Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana moto utrka

Motociklistički klub Križevci organizirao je u nedjelju utrku za otvoreno prvenstvo Hrvatske u klasama brzinaca, skuteraša i oldtimera. Na popularnoj gornjogradskoj stazi od milja zvanoj Monte Carlo okupilo se više od stotinu vozača u svim klasama, a natjecanje je podržala i brojna publika. Najzanimljivije su, naravno, bile utrke brzinaca. U 125 SP, pobijedio je Mislav Perkušić ispred Danijela Koprića i Davora Buntaka, u klasi 600 SST slavio je Karlo Gršić ispred Lorisa Majcana i Karla Borka, a u klasi 1000 SST nadmoćno je pobijedio Križevčanin Luka Nervo ispred Antonija Čika i Thibauta Doutrea. MK Križevci je pobijedio i kod klubova. Kod skuteraša u klasi Open pobijedio je Filip Čejić ispred Marina Di Leonarda i Matije Svetića, u klasi No Limit slavio je Davide Di Leonardo ispred Stefana Carevića i Matije Blaževca i u klasi 50 pobijedio je Luka Huzjak ispred Borne Konfica i Filipa Čandrlića. U međunarodnom poretku klubova prvi je MK Di Leonardo, drugi MK Križevci i treći MK Šmrika Racing team. Kod oldtimera. U klasi 1 pobijedio je Frano Usmiani ispred Mladena Orejaša i Tihomira Roška. U klasi 2. slavio je Toni Žabjačan ispred Nikole Rajaka. U klasi 3. na najvišoj pobjedničkoj stepenici bio je Andrija Rončević koji je bio brži od Domagoja Belanija i Tomislava Bartolca, U klasi 4. pobijedio je Janez Marolt ispred Heidi Fabjana i Tomaža Jeseneka.
U klasi 5. slavio je Nenad Jagodić ispred Tomislava Bartolca i Romana Mašeka. U klasi 6. najbrži je bio Mario Peklić ispred Tonija Žabjačana i Roberta Rončevića. U klasi 7. pobijedio je Marion Gros. Drugi je bio Miroslav Peklić, a treći Viliam Ćurković.
Mihaly Nemeth pobijedio je u klasi 8. ispred Janeza Marolta i Željka Brundića. U klasi 9. slavio je Vjekoslav Pavelić ispred Davor Grgana i Matea Fiketa. U klasi 10. pobijedio je Ivan Radotović ispred Matije Mikca i Josipa Ćurtija. Kod klubova prvo mjesto pripalo je MK Križevci, a isti broj bodova ima i URPMS Sokol Požega.
Motociklistički klub Križevci uvjerljivo je pobijedio na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u cestovnim moto utrkama. Drugi je ŠK 1.HMK Zagreb, a treće mjesto pripalo je Blokadi Racing Teamu Zagreb.
Uoči utrke, sudionike i gledatelje pozdravili su predsjednik Hrvatskoga motociklističkog saveza i tajnik MK i AMK Križevci Stjepan Peršin, predsjednik Stjepan Krpanić, gradski pročelnik Krešimir Brunović, župan koprivničko-križevački Darko Koren, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg.

Izvor: prigorski.hr/Televizija Križevci

Na vrh