Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane na krovovima obiteljskih kuća

Grad Križevci objavio je Javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima putem kojeg se građanima pruža mogućnost da ostvare pravo na sredstva donacije do 40 posto, ali ne više od 20.000,00 kuna po prijavi za troškove izgradnje sunčane elektrane na krovu svoje obiteljske kuće.
Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. listopada 2022. godine dok se više detalja oko prijave i uvjeta samog poziva može vidjeti OVDJE.
Ovo je treća godina za redom da je Grad Križevci raspisao natječaj za sufinanciranje postavljanja solara na krovovima obiteljskih kuća te je ove godine za tu namjenu u Proračunu Grada Križevaca osiguran najveći iznos do sada – 800.000,00 kuna.
Kao grad koji želi postati energetski neovisan do 2030. godine, bitno je da na isto potičemo naše građane, a najbolji način za to je upravo pružanjem financijske podrške.
Ovim putem pozivamo građane da prouče detalje oko javnog poziva, kao i prednosti postavljanja sunčanih elektrana, a za dodatna pitanja mogu se javiti u Energetsko-klimatski ured.

Na vrh