Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Napreduju radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Križevci

img-8072

Kako bi se riješio problem liste čekanja na upis djece u vrtić, dograđuje se Dječji vrtić Križevci. Radovi napreduju pa su tako u ovom trenutku podignuti zidovi te sada slijedi izvođenje armirano-betonske krovne konstrukcije i pripadajuće natkrivene terase. Radove na dogradnji danas su obišli gradonačelnik Mario Rajn, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović, ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci Nataša Batković i direktor tvrtke Filabeton d.o.o. Ivica Filipašić.
Podsjetimo, dogradnjom vrtića omogućit će se otvaranje dvije nove vrtićke skupine i upis još 50-ero djece te tako riješiti trenutni problem s listom čekanja. Ugovorena vrijednost ove faze radova je 1,2 milijuna kuna te su u potpunosti financirani iz Proračuna Grada Križevaca.
Gradonačelnik Mario Rajn tom je prilikom istaknuo: „Ovime rješavamo problem s listom čekanja budući da ćemo nadogradnjom omogućiti upis 50-ero djece. Ovo je prva faza radova koja uključuje građevinske radove, a nakon toga slijedi uređenje unutrašnjosti i okoliša, odnosno druga faza radova. Želio bih samo podsjetiti kako je u Dječji vrtić Križevci u protekle 4 godine uloženo 6,7 milijuna kuna. Vrtić je energetski obnovljen, poboljšani su materijalni uvjeti i riješen je dugogodišnji problem s parkingom, a sve kako bi naša djeca imala što bolje uvjete u našem vrtiću.“
Ovom dogradnjom, Dječji vrtić Križevci s dosadašnjih 2335 metara kvadratnih proširit će se za dodatnih 402 metara kvadratnih prostora.

Na vrh