Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mladi iz Njemačke, Češke, Španjolske i Švedske posjetili gradonačelnika Rajna

U sklopu Erasmus+ razmjene mladih, koju zajednički organiziraju križevačka Udruga P.O.I.N.T. i Jönköpings kommun iz švedskog grada Jönköpinga, u Križevcima ovaj cijeli tjedan borave mladi iz Češke, Njemačke, Španjolske i Švedske.
Njih je danas u Gradskoj upravi Grada Križevaca primio gradonačelnik Mario Rajn koji im je poželio dobrodošlicu u Križevce. „Želim vam da se osjećate ugodno u našem gradu, da vidite naše znamenitosti, osjetite našu kulturu, ali i da uživate na 56. Križevačkom velikom spravišču koje se odvija upravo ovaj vikend,“ istaknuo je tom prilikom gradonačelnik.
Projektni koordinator u Švedskoj Luka Tunjić naglasio je kako su oni ovdje radi razmjene mladih na temu emocionalne inteligencije: „Ovdje smo u sklopu Erasmus+ akreditacije koju naš grad ima i radi se o razmjeni mladih na temu emocionalne inteligencije. S Udrugom P.O.I.N.T. smo već surađivali na drugim projektima kad su oni slali ljude da dođu kod nas u Švedsku.“
Dodao je da mladi u Križevcima ostaju do 09. lipnja, a kroz cijeli tjedan održavat će radionice na temu emocionalne inteligencije, upoznavati grad i sudjelovati na Križevačkom velikom spravišču.
U posjeti je bio i voditelj grupe iz Udruge P.O.I.N.T. Ivan Mušlek koji je naglasio kako u ovoj razmjeni mladih sudjeluje šest osoba iz Križevaca: „Kao udruga koja od svojeg osnivanja provodi obrazovne programe, zadovoljni smo da suorganiziramo međunarodni projekt neformalnog obrazovanja na kojem sudjeluje 30 mladih, pri čemu nam je posebno drago da smo uključili šestero mladih iz Križevaca. Datum održavanja projekta prilagodili smo 56. Križevačkom velikom spravišču, kako bi mladima iz nekoliko europskih zemalja na najbolji način prezentirali tradiciju i kulturu našeg kraja.”

Na vrh