Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mata CROata u Križevcima – otvorena izložba “Kamena jedra”

Sinoć, 05. rujna u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci, otvorena je izložba mladog umjetnika, kipara Mate Turića.
Velik broj uzvanika počastio ga je pogledima koji su prostrujali po njegovim kiparskim djelima.
Izložba nosi naziv “Kamena jedra”, a prostor Razvojnog centra trenutno krase njegove sklupture.
Umjetnika je uvodno predstavio direktor Razvojnog centra, g. Tihomir Hodak koji je izrazio izuzetno zadovoljstvo i ponos što je izložba odjeknula toliko uspješnim tonom, naveliko je nahvalio Matu, a sve zainteresirane pozvao je da se uvjere u veličinu njegovih djela i posjete izložbu dok je još aktualna.
Sam Mata, za sebe je samozatajno rekao kako je sretan s uspjehom koji je postigao i kako se njegov silan trud isplatio. Objasnio je da svaki od jedrenjaka nešto simbolizira, da s jedne strane pokazuju mir, a s druge snagu te je njegova nit vodilja bila prikazati kroz kamena djela njegove veličanstvene karakteristike.
Ispred Grada obratio se zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, koji je ujedno i otvorio izložbu te izjavio kako će Grad  podupirati projekte koji kulturno uzdižu i koji sve uzraste okupljaju na jednom mjestu. Čestitao je Mati na uspješnoj izložbi te na uloženom trudu i upornosti.
Prisutnima se obratio i ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Nazor” Igor Brkić, Matin dugogodišnji prijatelj i kolega.

Na vrh