Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Križevci domaćin velikog glazbenog natjecanja „Sonus“

img 8274

Od 23. do 31. ožujka u Glazbenoj školi Alberta Štrige održava se veliko glazbeno natjecanje: Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op.5.
Na ovogodišnje natjecanje prijavljeno je 346 kandidata iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije te Bosne i Hercegovine koji se natječu u pet kategorija: klavir, tambure, udaraljke i solfeggio.
S obzirom da je broj kandidata u disciplini klavir premašio sve dosadašnje prijave, Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op. 5 postalo je najveće natjecanje u regiji u ovoj disciplini.
Prije samog početka natjecanja okupljene je pozdravila ravnateljica natjecanja Ivana Tadin koja je istaknula kako je ove godine ovo peto izdanje natjecanja prepoznao Ministarstvo znanosti i obrazovanja prihvativši pokroviteljstvo te je ujedno uputila zahvalu Gradu Križevcima na podršci.
Svoje zadovoljstvo što Križevci imaju prilike biti domaćin ovako velikom broju natjecatelja uputio je gradonačelnik Mario Rajn poželjevši svima dobrodošlicu uz puno uspjeha na natjecanju: „Želim vam da doživite ovaj grad u najljepšem svijetlu.“

Ujedno je pohvalio organizatore, Udrugu “Opus” i Glazbenu školu Alberta Štrige Križevci, te proglasio natjecanje otvorenim.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast