Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik dodijelio nagrade najboljim učenicima i njihovim mentorima

4s6a9447

U Kino dvorani u sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka danas je gradonačelnik Mario Rajn držao prijem s dodjelom nagrada za učenike osnovnih škola koji su svih 8 razreda, zaključno sa školskom godinom 2022./2023., završili s općim uspjehom 5.0, učenike srednjih škola koji su sve razrede, zaključno sa školskom godinom 2022./2023., završili s odličnim uspjehom (najnižom ukupnom prosječnom ocjenom 4.8), kao i učenike i njihove mentore, koji su u prošloj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta/nagrade na državnim natjecanjima ili sudjelovali na državnom natjecanju, susretu ili smotri.
Na početku prijema učenike, učitelje, nastavnike, ravnatelje i roditelje pozdravio je gradonačelnik Mario Rajn: „Od srca čestitam svim osnovnoškolcima, učenicima i mentorima, koji su pokazali predanost i kontinuitet te se pokazali vrhunskim rezultatima. Iz godine u godinu ističem kako ste vi zaista svijetla budućnost grada. Boljih od vas ovaj grad u ovoj generaciji nema. Vaša predanost i spremnost da se izdignete iz svoje zone komfora, da učinite svoju budućnost prosperitetnijom, ipak je zalog da Gard Križevci ima se čemu itekako nadati u narednim desetljećima.“

4s6a9453
Ove godine 14 učenika i učenica iz Osnovne škole Ljudevita Modeca, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ i Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, sve je razrede osnovnoškolskog obrazovanja završilo s prosječnom ocjenom 5,0 na kraju nastavne godine i ostvarilo novčanu nagradu u iznosu od 66 eura.

Ispred Osnovne škole Ljudevita Modeca nagrađeni su: Dorotea Zidarić s razrednicama Natašom Majnarić i Katarinom Mijić, Vedrana Podravec, Filip Komarica i Hana Fržović s razrednicama Ksenijom Legradić i Ninom Drakulić.
Ispred Osnovne škole „Vladimir Nazor“ nagrađeni su: Juraj Rosler s razrednicom Đurđicom Burić i Ivanom Begović te Lovro Bogdan i Fran Jukić s razrednicama Valentinom Sokač Kesteli i Natalijom Radotović Maksić.
Ispred Glazbene škole Alberta Štrige nagrađeni su: Paulina Aleksa, Nika Grbešić, Lana Igrić, Filip Komarica, Radhika Kos, Luka Novak i Lucija Pleše s razrednikom Zvonimirom Lazarom.
14 učenika i učenica iz četiri škole (Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Srednja škola „Ivan Seljanec“, Srednja gospodarska škola i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci) sve je razrede srednjoškolskog obrazovanja završilo s odličnim uspjehom i tako ostvarili novčanu nagradu u iznosu od 66 eura, odnosno 40 eura za trogodišnji smjer.
Ispred Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga nagrađeni su: Lucija Peremin s razrednicom Anitom Sokač, Ema Fiket i David Lučki s razrednicom Tarom Medaković Zdilar, Gabriela Antolković, Patricija Antolković, Antun Bračun i Viktorija Skrba s razrednikom Tvrtkom Milunovićem.
Ispred Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci nagrađeni su: Mihaela Pacur s razrednicom Marijanom Krešić Đilas i Josipa Vranetić s razrednicom Anom Rajković. Ispred Srednje gospodarske škole nagrađen je Robert Božičković s razrednicom Goranom Pavičić.

4s6a9532

Ispred Glazbene škole Alberta Štrige nagrađeni su Antun Bračun, Lorna Habijanec i Karla Strott s razrednicom Silvanom Pleše.
Dodijeljene su nagrade i učenicima osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i to za osvojeno 1. mjesto ili 1. nagradu uručena je novčana nagrada u iznosu od 133,00 eura, za 2. mjesto ili 2. nagradu uručena je novčana nagrada u iznosu od 100,00 eura, za osvojeno 3. mjesto ili 3. nagradu uručena je novčana nagrada u iznosu od 66,00 eura dok je za sudjelovanje na državnom natjecanju, smotri ili susretu na kojima se ne rangira prema osvojenom mjestu već se nagrađuje samo sudjelovanje uručena je novčana nagrada u iznosu od 40,00 eura. Dodijeljene su novčane nagrade za ekipna sudjelovanja i to tako da je za 1. osvojeno mjesto odnosno 1. nagradu uručena novčana nagrada u iznosu od 200,00 eura, za osvojeno 2. mjesto ili 2. nagradu uručena je novčana nagrada u iznosu od 160,00 eura, za osvojeno 3. mjesto ili 3. nagradu uručena je novčana nagrada u iznosu od 133,00 eura dok je za sudjelovanje na državnom natjecanju, susretu ili smotri na kojima se ne rangira prema osvojenom mjestu već se nagrađuje samo sudjelovanje uručena novčana nagrada u iznosu od 66,00 eura. Mentoru koji je pripremao učenika ili ekipu za državno natjecanje, susrete ili smotre pripala je novčana nagrada u iznosu od 66,00 eura za osvojeno prvo, drugo ili treće mjesto ili nagradu, odnosno 40,00 eura za sudjelovanje na državnom natjecanju, susretu ili smotri na kojima se ne rangira prema osvojenom mjestu već se nagrađuje samo sudjelovanje.
Ispred Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci nagrađena je Vedrana Podravec koja je osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika u Crikvenici pod mentorstvom Nine Drakulić kao i Lana Srbljinović koja je sudjelovala na LiDraNu u Vodicama pod mentorstvom Danijele Zagorec.
Ispred Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci nagrađena je Magdalena Matešić koja je osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju „Sigurno u prometu“ u Zadru pod mentorstvom Sandre Vurnek, potom Iva Lelić koja je osvojila drugo mjesto na Državnom natjecanju LIK u Vinkovcima pod mentorstvom Ane Marije Smoljanec, te ekipa u sastavu Karmen Maksić, Klara Rađa, Mila Jurić, Lana Jelak, Ema Brezović, Olja Jelen i Zona Opsenica koje su osvojile treće mjesto na Državnom natjecanju iz atletike u Vinkovcima pod mentorstvom Ksenije Kranjčec.
Ispred Glazbene škole Alberta Štrige Križevci Josip Galović, Paola Tukša, Ivona Paček, Antun Bračun, Dominik Stanić, Petar Srbljinović, Jakov Harča, Dominik Arki i Ivan Katanović osvojili su prvu nagradu na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa pod mentorstvom Igora Kudeljnjaka. Rea Miklobušec i Petar Komazin osvojili su treću nagradu na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa pod mentorstvom Dijane Komazin. Dora Marin osvojila je prvu nagradu na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa pod mentorstvom Emine Trivanović. Gabrijel Božić i Dominik Arki osvojili su drugu nagradu na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa pod mentorstvom Emine Trivanović. Dunja Rebić i Klara Prosenečki osvojile su drugu nagradu na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa pod mentorstvom Ane Majdak Fak. Ana Poljak osvojila je drugu nagradu na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa pod mentorstvom Nikole Matulina. Luka Mihajlic osvojio je drugu nagradu na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa pod mentorstvom Vica Zirduma. Marta Šatvar osvojila je prvu nagradu na 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa pod mentorstvom Nikole Matulina. Miran Aragović osvojio je prvu nagradu 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa pod mentorstvom Mihaela Konfica.

4s6a9445

Ispred Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci Valentino Feltrin, Leonarda Brezjan, Antonia Žganec, Anamarija Pendelj i Martina Dvečko osvojili su prvo mjesto na Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju pod mentorstvom Darija Sokača. Hrvojka Bekić osvojila je drugo mjesto na Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju pod mentorstvom Ivane Dugina Baran.
Ispred Srednje gospodarske škole Križevci Tihana Mađarić osvojila je treće mjesto na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola pod mentorstvom Štefice Wolf.
Ispred Učeničkog doma Križevci Sara Vajnhal osvojila je drugo mjesto na Državnoj smotri učeničkih domova Republike Hrvatske u Rovinju pod mentorstvom Sanele Hrg.
Ispred Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Krešo Gudić i Silvestar Hadrović osvojili su prvo mjesto na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola pod mentorstvom Zorana Kuharovića. Josipa Vranetić osvojila je drugo mjesto na Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju u području atletike, pod mentorstvom Antonije Ščetarić Hrg.
Uime nagrađenih obratila se Danijela Zagorec istaknuvši: „Ovaj posao zahtjeva stopostotnu usredotočenost i da budemo 100 posto prisutni. Pročitala sam citat vjerujem u svakog dječaka, vjerujem u svaku djevočicu. Vjerujem da svi mentori koji su ovdje da vjeruju u svoje učenike. Na tom putu da bismo postigli rezultate često se dogode teškoće, međutim, kad se osjeti plod u rukama, taj sjaj u očima učenika kaže idemo dalje. Hvala gradu za ovaj trenutak koji motivira učenike i učitelje, jer isplati se raditi i truditi i isplati se izaći iz zone komfora.“

Na vrh