Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Križevci uspješno proveo treću fazu izgradnje nadvožnjaka preko željezničke pruge

img-8095

Završili su radovi na izgradnji spojne ceste u Ulici Ivana Gundulića u Križevcima kao trećoj fazi izgradnje denivelacije ceste D22 i željezničke pruge M201 odnosno nadvožnjaka preko željezničke pruge, za koju je bio zadužen Grad Križevci.
Vrijednost radova iznosila je 3 milijuna kuna, a radovi su uključili izgradnju nove oborinske odvodnje, pješačko-biciklističke staze, rekonstrukciju kolnika i postavljanje nove LED rasvjete.
Ulicu su povodom završetka radova obišli gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović te istaknuli zadovoljstvo što će, nakon 40 godina iščekivanja, Križevčanke i Križevčani te svi posjetitelji prometovati nesmetano novim nadvožnjakom, a ne kao do sada čekati na ulazu u grad na rampi dok vlak ne prođe.
Svi oni koji dolaze u naš grad imat će nesmetan ulaz u grad i jednu drugačiju vizuru grada budući da će cijelo ovo područje s izgradnjom nadvožnjaka, s kružnim tokom na križanju Tomislavove, Kiepachove i Gundulićeve ulice, s izgradnjom novog parka pored Željezničkog kolodvora te uređenog parkirališnog prostora, imati jedan sasvim novi, uređeni izgled na ponos svima nama,“ naglasio je gradonačelnik.
Investitor prve i druge faze radova na gradnji nadvožnjaka su Hrvatske ceste. Nakon što su uspješno montirani nosači, u tijeku je izvođenje armirano-betonske ploče nadvožnjaka te potom asfaltiranje i opremanje ceste.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast