Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Križevci povećava iznos sufinanciranja smještaja djece u vrtićima i pokušao ujednačiti cijenu koju plaćaju roditelji

img-9728

Ekonomska cijena vrtića u Križevcima je u svakom vrtiću drugačija, a kako su roditelji u proteklih nekoliko mjeseci suočeni s povećanjem cijene koju oni plaćaju, Grad Križevci odlučio je povećati iznos sufinanciranja te na taj način, uz dodatna sredstva iz države, potaknuti privatne vrtiće da smanje cijenu koju plaćaju roditelji.
Konkretno, država će od sada sufinancirati 55 eura po djetetu smještaj djece u vrtiće, a Grad Križevci je odlučio dosadašnje sufinanciranje povećati za još 30 eura te bi sa svim tim sredstvima konačan iznos sufinanciranja vrtića na području Križevaca po djetetu iznosio 210 eura što je rekordan iznos sufinanciranja u povijesti grada.
Iz tog razloga, gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel održali su sastanak s predstavnicima osnivača, roditelja i uprave Dječjeg vrtića Zraka sunca i Dječjeg vrtića Čarobna šuma.
Naša intencija je da roditelji osjete to povećanje iznosa sufinanciranja u smislu da se njima smanji cijena koju mjesečno plaćaju. Grad je prvi put povećao iznos sufinanciranja 2022. godine, od prošle godine svim odgojiteljicama plaćamo neoporeziv dodatak u iznosu od 80,00 eura mjesečno, iako to nismo ni po čemu dužni, a još pored toga izdvajamo sredstva za provedbu kapitalnih ulaganja u privatnim vrtićima. Ako na to još dodamo ovo povećanje iznosa sufinanciranja, onda stvarno želimo da to naši roditelji osjete, želimo da se cijena u privatnim vrtićima spusti na 110,00 eura kao što je u gradskom vrtiću,“ pojasnio je gradonačelnik intenciju grada.
Unatoč tome i jasno istaknutim činjenicama od strane grada koliko bi ovo značilo roditeljima, privatni vrtići prisutni na sastanku nisu se složili s prijedlogom da se cijena vrtića smanji na način na koji je predložio grad.

Na vrh