Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Delegacija iz Travnika posjetila Križevce

Predsjednik Središta za cjeloživotno učenje u Travniku iz Bosne i Hercegovine Anto Bilić i voditeljica Instituta Sveučilišta Vitez Amra Kraksner posjetili su danas gradonačelnika Marija Rajna.
Riječ je o posjeti u sklopu projektu „Inicijativa za pametnu ekološku poljoprivredu (SOFI)“ koji provode Veleučilište u Križevcima i Udruga za ekonomiju zajedništva pa su tako ispred Veleučilišta, uz delegaciju iz Travnika, prisutni bili prof.dr.sc. Sandra Kantar, dr.sc. Kristina Svrženjak i dr.sc. Silvije Jerčinović te predsjednik Udruge za ekonomiju zajedništva Peter Fabjan.
Gradonačelnik je gostima iz Travnika poželio dobrodošlicu u Križevce dok su oni izrazili oduševljenje našim gradom, ljudima i bogatom povijesti Križevaca. S gradonačelnikom su razgovarali o projektima i aktivnostima grada s posebnim naglaskom na one projekte koji se tiču energetske tranzicije.
Partneri na projektu SOFI su Udruga za Ekonomiju Zajedništva, Središte za cjeloživotno učenje iz Travnika, Bosna i Hercegovina te udruga Starkmacher iz Mannheima, Njemačka. Projekt se provodi u okviru Europske klimatske inicijative (EUKI) koja financira projekte zaštite klime u cijeloj Europskoj uniji u ime Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost (BMU) iz Njemačke, a podršku projektu pružaju gradovi Križevci i Travnik te Visoka tehnička škola u sklopu Rhein-Waal University of applied sciences iz Klevea, Njemačka.
Ovim projektom otvorit će se prostor dijaloga i edukacije dionika zbog izrade klimatskog akcijskog plana za poljoprivredu koji je ključna aktivnost na projektu. Istražit će se utjecaj lokalne poljoprivrede na klimatske promjene i biološku raznolikost u projektnim područjima, uključit će se potencijalne inicijative o korištenju energije u proizvodnji hrane i poljoprivredi te ekološki pametne poljoprivrede, a sve u cilju podizanja svijesti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Na vrh