Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

DVD Lemeš Križevački svečano obilježio 70 godina djelovanja

U subotu, 6.srpnja u novouređenom vatrogasnom domu u Lemešu Križevačkom održana je svečana sjednica povodom obilježavanja 70. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Nakon okupljanja, svečanog postrojavanja i prijavka gradonačelniku Mariju Rajnu, uslijedilo je svečano misno slavlje kojeg je predvodio župnik Stjepan Šprajc.
Svečanoj sjednici prisustvovali su ispred Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije predsjednik Darko Palaš, zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević, predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Miroslav Petračija i tajnik Ivan Matosović, gradonačelnik Mario Rajn, gradski vijećnici, sponzori te predstavnici vatrogasnih društava.
Izvješće o radu podnijela je tajnica Valentina Kovač koja je podsjetila na dugu prošlost Vatrogasnog društva koje je osnovano 7. lipnja 1954. godine, dok je 1956. godine započela gradnja vatrogasnog doma uz pomoć sponzora i mještana, a kasnije obnove i proširenja doma odvijala su se tijekom godina pa sve do danas uz podršku mještana, Grada Križevaca, Mjesnog odbora te Vatrogasne zajednice.
Čestitke je uputio zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević istaknuvši ponos što je potekao upravo iz ovog DVD-a koji ga je formirao kao vatrogasca što mu je u krajnjem slučaju i pomoglo da obnaša sadašnju dužnost.
Čestitke je uputio i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, dok se u ime Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije obratio predsjednik Darko Palaš.
Gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je kako je proteklo desetljeće za DVD Lemeš Križevački posebno značajno, istaknuvši da slijede radovi koji će promijeniti vizuru mjesta te da je neupitno da se grad prvenstveno širi  i pomalo postaje predgrađe Križevaca. „U mnogome to već jeste, svojim duhom i zajedništvom te pripadanju kulturnim manifestacijama i tolerancijom prema drugima.“ zaključio je gradonačelnik.
Na kraju svečanosti uručene su plakete, zahvalnice i odličja zaslužnim članovima i sponzorima.

Izvor: Prigorski.hr

Na vrh