Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dodijeljena priznanja najčitačima i najčitačicama

U povodu nadolazećeg Međunarodnog dana darivanja knjiga, u utorak 11. veljače, u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima dodijeljena su priznanja najčitačima i najčitačicama za 2019.godinu.
U kategoriji predškolaca najviše je čitao Leon Hegedić, dok je od još mlađih, i to onih koji pohađaju igraonicu knjižnice, najbolji mali čitač Andreas Vukalović.
Od osnovnoškolaca, priznanja su dobile Jana Crnčić (1-4 razred), Vanessa Pukec (5-8 razred), dok je Valentino Kocjančić najbolji čitač među srednješkolcima. Valentino i Mirko Tukša studenti su sa najviše posuđenih i pročitanih knjiga, a od odraslih to je Sanja Sušanj. Mirjana Đilas najviše je čitala među umirovljenicima, a zbog čestih posjeta zovu je i dobri duh knjižnice.
U kategoriji najčitača među obiteljima priznanje je dobila obitelj Ljiljane Đilas.
U kategoriji “bibliobus”, prizanja su dobili Ines Martinek, Marta Sokolić, Antonia Aleksić, Sara i Karla Miklečić, Martina Martak i Katica Gočin.
Priznanja i besplatnu člansku iskaznicu najčitačima uručila je ravantaeljica knjižnice Marjana Janeš Žulj, a svojim je prisustvom podršku čitateljima dao i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Na vrh