Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Zaljubljena subota” na Strossmayerovom trgu

img-3798

U sklopu obilježavanja Valetinova u Križevcima su danas prijepodne održani brojni zabavni programi.
Pored kreativnog sajma rukotvorina i domaćih proizvoda pod nazivom „Srčeko za moje srčeko“, posjetitelji su na početku mogli uživati u nastupima učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca pod vodstvom učiteljice Brankice Salopek, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ pod vodstvom učiteljice Snježane Katić te članova Udruge „Maslačak“ Križevci pod vodstvom predsjednice Udruge Tamare Premuš uz poruku „Pokaži nešto ljubavno“.
Križevački pisac Josip Petrlić Pjer ispričao je priču o križevačkim ljubavima Marti i Iveku, s o kojima je nastala istoimena knjiga. Građani su se mogli zasladiti i slatkim prhkim keksima u obliku srca te provozati kočijom kroz grad.
Najuzbudljiviji dio bila je „Potraga za srcem“ u kojem je 13 parova tražilo sakrivena srca po Strossmayerovom trgu, a oni najbolji osvojili su noćenje u aranžmanu Florek&Florica, večeru u restoranu Tomislav, kino ulaznice i gala slastice u Gradskoj kavani, ljubavne koktele u Caffe baru Arteria i slatki paket Pekarstva Šarić.
Građani su mogli promatrati i sunce u organizaciji Udruge Perzeidi, a dašak romantike moći će doživjeti i danas od 18,00 do 19,00 sati kada će upriličiti promatranje zvijezda. Pored toga, od 19,00 do 20,00 sati građani će se moći popeti na toranj Hrvatskog doma uz fenjere, poseban ugođaj i mala iznenađenja na vrhu.
Organizatori manifestacije su Destinacijska agencija Križevci, Udruga K.V.A.R.K. i Grad Križevci.

Na vrh