Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Zaklada Volim Križevce ove godine dodijelila 20 stipendija učenicima i studentima iz Križevaca

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” je, nakon provedenog javnog natječaja, donijela odluku o dodjeli dvadeset stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2021./2022. Stipendije će tako dobiti desetero srednjoškolki i srednjoškolaca s prebivalištem u Križevcima koji škole pohađaju u Križevcima, Koprivnici, Varaždinu, Bjelovaru i Zagrebu i to u mjesečnom iznosu od 500 kuna, po pet stipendija iz Obrazovnog fonda “Vavra” i Socijalnog fonda “Zakmardi”.

Studentske stipendije u iznosu od 1000 kuna mjesečno dobilo je desetero studentica i studenata, također iz Obrazovnog fonda “Vavra” i Socijalnog fonda “Zakmardi”, od kojih osam studira na Sveučilištu u Zagrebu (Muzička akademija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Agronomski fakultet, Filozofski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije), a po jedno na Sveučilištu u Rijeci (Akademija primijenjenih umjetnosti) i Sveučilištu Sjever (Prehrambena tehnologija).

– Ovogodišnji broj prijava na natječaj za stipendije ukazuje na situaciju u kojoj se nalaze djeca i mladi našeg grada, a samim tim i našeg susjedstva. Vrlo je bitno napomenuti da smo ove godine uspjeli osigurati značajniji broj stipendija u odnosu na lani, čime smo potvrdili opravdanost naše Zaklade. Nedvojbeno je da naša zakladna zajednica raste, i ove godine dokazujemo da Križevčani imaju sluha za solidarnost i da za stolom svakog od nas, bilo volontera ili korisnika, ima mjesta za osjećaj pripadnosti, zahvalnosti i zajedništva, izjavila je predsjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija Ana Končurat.

– Ove je godine interes za stipendije Zaklade bio iznimno velik pa smo tako zaprimili 17 prijava za studentske i 14 prijava za učeničke stipendije. Pristigle prijave pregledalo je i bodovalo Povjerenstvo za dodjelu stipendija, a Odluku o dodjeli donijela je Zakladna uprava. Budući da postoji velika potreba za stipendijama, ovim putem pozivam sve poslovne subjekte i građane da i dalje uplaćuju donacije na račun Zaklade HR8724020061500081346 kako bismo našim učenicima i studentima olakšali školovanje, istaknula je predsjednica Zakladne uprave Ivana Dubravec.

– Ovogodišnje povećanje broja dodijeljenih stipendija na 20 ne bi bilo moguće bez financijske podrške niza poduzeća, obrtnika i građana Križevaca, na čemu i ovim putem najsrdačnije zahvaljujemo. Osim dodjele ovih potpora, našim aktivnostima doprinosimo razvoju filantropske kulture u Križevcima, a posebno nas veseli kad nam se sami stipendisti priključe i volontiraju u organizaciji buvljaka i drugih događaja za prikupljanje sredstava, izjavio je upravitelj Zaklade Hrvoje Belani.

– Zahvaljujem svim donatorima na ukazanom povjerenju i uplaćenim sredstvima i sigurna sam da će korisnici prepoznati značaj i na najbolji mogući način oplemeniti primljene stipendije. Čestitam svim korisnicima, želim im uspjeh u školskoj, odnosno akademskoj godini i pozivam ih da se uključe u naše buduće volonterske aktivnosti te na taj način dožive upravo ono na čemu počiva uspjeh Zaklade – lijepim, dobrovoljnim udjelima dobrote, zaključila je Ana Končurat.

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” je prva suvremena zaklada u Križevcima, osnovana 2019. godine, čije se djelovanje zasniva i na filantropskoj ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, znamenitog Križevčanina iz 17. stoljeća koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače nikad ne bi imali priliku za to. Prošle školske i akademske godine Zaklada je dodijelila ukupno 9 stipendija, od toga 4 studentske i 5 učeničkih.

Odluka o dodjeli stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2021./2022. je objavljena na službenom web sjedištu Zaklade: https://volimkrizevce.hr/wp-content/uploads/2021/12/Zaklada_VK_Stipendije_2021_Odluka_o_dodjeli_2021-12-02.pdf

Na vrh