Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Veliki interes za tečajeve engleskog i mađarskog jezika na Vinskoj cesti križevačkoga Prigorja

tecaj-jezika-2022-2

U četvrtak 15. i petak 16. prosinca podjelom potvrda sudionicima završeni su tečajevi engleskog i mađarskog jezika na Vinskoj cesti križevačkoga Prigorja, koje je u okviru projekta ”Cross-border wine routes 2” organizirao Grad Križevci u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Križevci.

Tečajevi su bili namijenjeni odraslim osobama, vinogradarima, vinarima, djelatnicima u sektoru turizma i ugostiteljstva te svim drugim zainteresiranim osobama koji žele steći novo ili unaprijediti postojeće znanje jezika te su bili besplatni za polaznike.

Poziv za sudjelovanje na tečajevima bio je objavljen u listopadu na internet stranici Grada Križevaca te putem medija, a za sudjelovanje se prijavilo preko 30 zainteresiranih polaznika tečaja engleskog i 15 polaznika tečaja mađarskog jezika.

Predavanja su održana tijekom studenoga i prosinca u večernjim terminima u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Križevci, i to engleski jezik utorkom i četvrtkom pod vodstvom Mirele Babić, magistre edukacije engleskoga jezika i književnosti i magistre pedagogije te mađarski jezik srijedom i petkom pod vodstvom Hajnalke Lukacs Puklavec, prevoditeljice i ovlaštenog sudskog tumača za mađarski jezik.

Priopćenje 24-22

Projekt ”Cross-border wine routes 2” je odobren za sufinanciranje od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine, a provode ga glavni korisnik Grad Križevci i projektni partner Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. u razdoblju od 01.09.2020. godine do 31.12.2022. godine. Glavni cilj projekta je stvaranje prepoznatljive slike prekogranične regije Mađarska-Hrvatska kao vinske regije kroz daljnji razvoj, pozicioniranje i brendiranje postojećih vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, čime se osigurava porast njihove atraktivnosti i rast turističkih kapaciteta, radi generiranja porasta broja posjetitelja u regiji, produženja njihovog boravka i povećanja potrošnje, a njegova ukupna vrijednost iznosi 399.771,57 EUR.

Na vrh