Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vatrogasna zajednica Grada Križevaca održala redovnu godišnju skupštinu

Svečano je bilo u subotu na redovnoj izvještajnoj godišnjoj Skupštini Vatrogasne zajednice Grada Križevaca koja je održana u Vatrogasnom domu u Bojnikovcu. Uvodne pozdrave uputio je predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Miroslav Petračija, a svečanoj sjednici nazočili su gradonačelnik Mario Rajn, delegacije dobrovoljnih vatrogasnih društava Gasilske zveze Žalec iz Slovenije i Vatrogasnih zajednica Općine Gornja Rijeka, Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec i Grada Koprivnice, velečasni Zvonimir Rogina, direktor Vatroprometa Nenad Radojčić,  vijećnik Gradskog vijeća Grada Križevaca Mirko Sokolić, zamjenik zapovjednika Marijan Sokolić, počasni predsjednik Ivan Mužić i potpredsjednica križevačke Vatrogasne zajednice Aleksandra Mijić. Sjednicu je vodilo radno voditeljstvo u sastavu Darko Fureš, Natalija Radotović-Maksić i Snježana Đuranec te Ivan Matosović. Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Grada Križevaca u protekloj godini podnio je tajnik križevačke Vatrogasne zajednice Ivan Matosović istaknuvši kako križevačka Vatrogasna zajednica koordinira rad 36 dobrovoljnih vatrogasnih društava i rad Javne vatrogasne postrojbe Križevci te je jedna od najbrojnijih na području Republike Hrvatske. Financijsko izvješće podnijela je Snježana Đuranec, a rad Nadzornog odbora predstavio je predsjednik Ivan Grošević.
Zapovjednik Mario Martinčević iznio je plan rada za 2024. godinu: “Sve vatrogasne zajednice održavat će godišnje skupštine, a pomoći ćemo društvima u ostvarivanju njihovih prava. Održavat ćemo vježbe, nabavljati vatrogasnu opremu i tehniku, natjecanja, susrete vatrogasaca i pomagati oko održavanja obljetnica. Članove ćemo stručno osposobljavati.”
Pozdravne riječi uputio je direktor Vatroprometa Nenad Radojčić, slovenski vatrogasci i uime općinskih Vatrogasnih zajednica Nikola Radulec.
Gradonačelnik Mario Rajn nije krio zadovoljstvo zbog uspješnog rada u križevačkom vatrogastvu. “Moram vam zahvaliti na još jednoj godišnjoj suradnji. Podrška će i dalje biti tu iz aspekta Gradske uprave i proračuna. Živimo u specifičnim vremenima kad je sve manje javnog djelovanja pa je i zbog toga vaše djelovanje neprocjenjivo. Iz godine u godinu povećavamo sredstva za vatrogastvo,” poručio je Rajn i pozvao na nastavak zajedništva.

Izvor: prigorski.hr

Na vrh