Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Udruga K.V.A.R.K. upriličila izložbu povodom 20 godina uspješnog rada

img-6141

Već 20 godina Udruga K.V.A.R.K. uspješno razvija nezavisnu kulturu i civilno društvo u Križevcima te pruža podršku mladima kroz organiziranje slobodnog vremena kreativnim i edukativnim sadržajima.
Povodom obilježavanja 20 godina uspješnog rada Udruge i 15 godina djelovanja Kluba kulture, u petak, 19. ožujka upriličeno je otvorenje izložbe fotografija koje daju presjek djelovanja Kluba proteklih godina.
Programski voditelj Galerije K2 Zdenko Balog je prilikom otvorenja izložbe istaknuo da je Udruga iskoristila trenutak kada zbog pandemije koronavirusa nije moguće organizirati događanja te uredila i osvježila svoje prostorije. Ujedno je izložila velike panoe fotografija s različitih programa Udruge i Kluba, a kojima je cilj, pojasnio je programski voditelj, sve posjetitelje Kluba već na ulazu informirati što radi Udruga i prenijeti im atmosferu „da prije nego uđu u Klub osjete tu živost, čuju zvuk te muzike koja se iz tih fotografija osjeti“.
Ovime se spojio prostor Kluba i stepeništa, istaknuo je umjetnički voditelj Galerije K2 Saša Živković dodavši kako je ova izložba nastavak na događanja koja se odvijaju u sklopu obilježavanja ovih važnih godišnjica. Dodao je da su za izložbu zaslužni Saša Lončarić kroz ideju i Zdenko Balog koji je načinio jedan ovakav kolaž fotografija.
Osim ove izložbe, u proteklom razdoblju na galeriji Kluba implementirani su isječci iz novina koji, kako je pojasnio izvršni direktor Udruge Saša Lončarić, najbolje prikazuju kakva je bila percepcija javnosti prema djelovanju Udruge u razdoblju između 2002. i 2012. godine te kako su probijali granice. Dodao je kako je prošli tjedan u Udruzi zaposlena nova osoba koja je rođena u prosincu 2020. godine dok je sama Udruga osnovana u svibnju 2020. godine što znači da u Udrugu dolaze nove generacije. „Najveća vrijednost je sloboda izražavanja i taj prostor slobode koji nudimo mladim ljudima i kulturnjacima. Prostor u kojem se svatko osjeća dobrodošlim,“ zaključio je Saša Lončarić.
Izložbu je otvorenom proglasio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško istaknuvši žaljenje što se u Klubu već dugi dio vremena ne odvijaju događanja zbog pandemije koronavirusa. „Kroz 20 godina puno je mladih ljudi prošlo kroz samu udrugu i kroz Klub koji su se kasnije dokazali i u privatnim i u poslovnim sferama, a i osobno sam zajedno s gradonačelnikom proveo puno vremena u ovim prostorijama,“ istaknuo je zamjenik Šaško te čestitao Udruzi 20 godina uspješnog rada.
Izložbu možete razgledati svakim radnim danom od 22. ožujka do 22. travnja svakim radnim danom od 18,00 do 20,00 sati pridržavajući se epidemioloških mjera.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast