Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U tijeku je obilježavanje Dječjeg tjedna – očekuju vas predavanja, radionice, sportska natjecanja i predstave

viber-image-2022-10-06-14-08-25-217

U Križevcima su u tijeku brojna događanja za djecu i roditelje u sklopu još jednog Dječjeg tjedna kojeg organizira Koordinacijski odbor akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“.
Tako će se danas, u 19,00 sati u Kinu Križevci održati predavanje jednog od najpoznatijih TikTokera Marina Rončevića koji će govoriti kako izgleda život jednog TikTokera, što stoji iza velikog broja pratitelja, te koje su prednosti i mane. Predavanje je namijenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola.
S obzirom da je krenula nova školska godina, nije naodmet podsjetiti djecu kako sudjelovati u prometu pa će se stoga u sutra s početkom u 12,00 sati u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici održati predstava Mak teatra „Prvi koraci u prometu“. Predstava je namijenjena učenicima prvih i drugih razreda križevačkih osnovnih škola, a pokrovitelj ove predstave je tvrtka Jorge pirotehnika d.o.o.
Je li moguće da dijete posluša bez vikanja? Hoću li biti popustljiv roditelj ako ne kažnjavam svoje dijete? Što znači biti dosljedan u odgoju? Kako djetetu postaviti granice, a da ga pritom poštujem, uvažavam i njegujem međusobno povjerenje? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dat će Ines Martinović, magistra primarnog obrazovanja, majka dvogodišnje djevojčice, vlasnica obrta za poduku i savjetovanje te Instagram i TikTok profila – Ines – odgoj i roditeljstvo kroz predavanje koje će se održati u petak, u 17,30 sati u Kinu Križevci.
Subota, 8. listopada započet će sportskim programom koji će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici. U 10,00 sati počinje tradicionalno natjecanje Najbolji tim u gradu u kojem jedan tim roditelj-dijete odmjerava svoje snage s drugim takvim timovima. U 10,30 sati kreće jedan novi program, a to je utrka beba u puzanju. Natjecanje će se održati u dvije kategorije, djeca do 12 mjeseci i djeca od 12 do 16 mjeseci starosti. Pozivamo sve roditelje i njihovu djecu da se priključe ovim zabavnim sportskim događanjima, a nagrade za one najbolje osigurala je tvrtka KTC d.d. Svi zainteresirani mogu se prijaviti unaprijed ili pak potražiti dodatne informacije na info@krizevci.hr ili na broj mobitela 0911720967. Medijski pokrovitelj ovih sportskih događanja je Televizija Križevci, a organizatori su Grad Križevci, Zajednica sportskih udruga Križevci i Društvo športske rekreacije Križevci.
Nakon sportskih natjecanja, u Klubu kulture u subotu od 14,30 pa do 17,30 sati održat će se radionice u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. i Udruge Cirkulture u sklopu Hoop dana, a na kojima će sudionici saznati sve o povijesti hula hoopa i hula hoop događanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Subota će završiti Gala showom koji počinje u 19,30 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma, a na kojem će posjetitelji moći uživati u zabavnim i očaravajućim cirkuskim točkama domaćih umjetnika i gošće iz Italije.
Zadnji dan Dječjeg tjedna, u nedjelju, 9. listopada s počekom u 15,00 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma održat će se Mađioničarska predstava najpoznatijeg hrvatskog mađioničara Vladimira Štimca. Tom prigodom i djecu, ali i roditelje očekuje puno osmijeha, trikova i radosti.
Dođite i priključite se brojnim događanjima.

Na vrh