Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U službenom posjetu Križevcima boravila delegacija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

posjet-fzoe5

U Križevcima je u srijedu, 7.srpnja boravila delegacija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predvođena direktorom Fonda Sinišom Kukićem.
Posjet je započeo sastankom u Maloj gradskoj vijećnici, gdje je domaćin, gradonačelnik Mario Rajn pozdravio direktora Fonda sa suradnicima, zahvalio mu na dolasku istaknuvši svoje zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom Grada Križevaca i Fonda, bilo po pitanju gospodarenja otpadom, bilo kroz projekte energetske obnove zgrada.
Gradonačelnik je s direktorom razgovarao i o nekim budućim projektima.

Direktor FZOEU Siniša Kukić ovom je prilikom pohvalio izuzetnu suradnju koju Fond ima s Gradom Križevcima i Komunalnim poduzećem Križevci, istaknuvši kako su Križevci u samom vrhu gospodarenja otpadom i po pitanju energetike te kako je zapravo i njegov posjet prilika da sam Grad predloži neke nove ideje i projekte koji bi se onda mogli provoditi u suradnji s Fondom.
Direktor je ovom prilikom gradonačelniku predao i Odluku o sufinanciranju stroja – kompaktora na Odlagalištu otpada “Ivančino brdo”, na čemu se gradonačelnik posebno zahvalio.

Goste su pozdravili i župan Darko Koren te direktor Komunalnog poduzeća križevci Martin Kozjak, a prisutni su bili i predsjednik Gradskog vijeća Igor Frbežar, potpredsjednik Mato Devčić, stručni suradnici Fonda i Komunalnog poduzeća.
Prezentaciju o dosadašnjoj suradnji i predstavljanje projekta Nacionalnog edukativnog centra održivog razvoja održala je Dijana Mijač Dretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Križevci.
Upravo je uspostava Nacionalnog edukativnog centra održivog razvoja jedan od razloga posjete delegacije Fonda budući da su i tu Križevci u edukaciji i osvješćivanju o potrebi sustavne zaštite okoliša, napravili golemi iskorak u odnosu na ostali dio Hrvatske te sada ta iskustva žele podijeliti sa svima.

Nakon prezentacije organiziran je obilazak Reciklažnog dvorišta Komunalnog poduzeća Križevci i Odlagališta otpada „Ivančino brdo“.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast