Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Križevcima predstavljen novi mamograf

mamograf2

U prostorijama Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, danas je predstavljen novi uređaj za mamografiju.
Uvodno se obratila ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković istaknuvši veliku dijagnostičku prednost nad prijašnjim uređajem te zahvalivši Županiji koja je prepoznala potrebu njegove nabavke i financirala ga. Istaknula je kako se na području županije provodi program ranog otkrivanja raka dojke u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo te da smo odazivom od 60 posto, među boljim županijama u Hrvatskoj.
Krešimir Vlahek, spec. radiolog u Križevačkom domu zdravlja, rekao je kako je riječ o dijagnostičkom uređaju novije generacije sa tomosintezom koji je puno precizniji te je time puno veća mogućnost otkrivanja tumora dojke u ranoj fazi budući da snima slojevito.
Župan Darko Koren istaknuo je kako je cijena novog uređaja 150 tisuća eura, a financiran je iz županijskog proračuna. Župan je zahvalio doktoru Vlaheku, njegovim suradnicima na predanom radu, a gradonačelniku na podršci koju Grad daje u svim projektima koji su na dobrobit građana.
Župan je ovom prilikom najavio i još jedno značajno ulaganje u Križevce u narednom razdoblju, a odnosi se kompletnu obnovu starih objekata u sklopu Doma zdravlja.
Pojedini objekti Doma zdravlja u Križevcima, gradili su se od 1956. do 2004. pa je došlo vrijeme da se tri najstarije zgrade, koje su ujedno i montažne, sruše i na njihovom mjestu izgradi nova zgrada. Vrijednosti projekta procjenjuje se na oko 5 milijuna eura, a u pripremi je projektna dokumentacija.
Gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je zadovoljstvo što se Županija u suradnji sa Domom zdravlja odlučila na ovakvo ulaganje u Križevcima te dodao kako je uz gradsko sufinanciranje dolazaka specijalista pedijatrijska i ginekologa, vrlo važno i ulaganje u kvalitetnu opremu.
Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao žene da se odazovu preventivnim pregledima kako bi sačuvale svoje zdravlje i osigurale si kvalitetan život.

Predstavljanju novog uređaja u Križevcima, bile su nazočne i pročelnice županijskih odjela Melita Ivančić i Ana Mušlek te ravnateljica PORA-e Melita Birčić.

Na vrh