Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Križevcima održana skupština Udruge Županijskih uprava za ceste RH

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci danas je održana 29. skupština Udruge Županijskih uprava za ceste Republike Hrvatske kojoj je domaćin bila Županijska uprava za ceste Križevci.
Okupljene ravnatelje i djelatnike Županijskih uprava za ceste s prostora cijele Hrvatske pozdravio je uvodno gradonačelnik Mario Rajn te im poželio dobrodošlicu u Križevce te je pohvalio suradnju sa Županijskom upravom za ceste Križevci s kojom je do sada realizirano nekoliko uspješnih projekata modernizacija ceste: „Mi imamo iznimno dobru suradnju s našom Županijskom upravom za ceste i ravnateljem Dragutinom Guzalićem te mogu samo poželjeti da i vi imate jednako dobru suradnju sa svojim osnivačima i jedinicama lokalnih samouprava. Želim vam uspješan rad danas.
Pozdravima se priključio i župan Darko Koren istaknuvši: „Svi znamo za osnovni problem financiranja i neravnomjernog pristupa u financiranju tih naših županijskih uprava za ceste. Mi u našoj županiji imamo model zajedničkih investiranja u modernizaciju i podizanje standarda infrastrukture zajedno s jedinicama lokalnih samouprava. Grad Križevci je tu jedan ogledan primjer.“
Cilj ove Udruge je poticati Županijske uprave za ceste na unapređenje zajedničkih strukovnih interesa s naglaskom na povećanje standarda održavanja i zaštite, te poboljšanja kvalitete građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta.

Na vrh