Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Gradskom muzeju Križevci otvorena izložba “Otkrivena drugost”

U Gradskoj muzeju Križevci otvorena je izložba pod nazivom “Otkrivena drugost”, čija je autorica Marta Radman.
Uvodnu riječ imala je ravnateljica Gradskoj muzeja Križevci Tea Hatadi te je poželjela gostima srdačnu dobrodošlicu, ali je i istaknula vrijednost ove izložbe.
Nakon nje obratio se ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti Branko Franceshci.
Izuzetno smo sretni da u situaciji kada je naš Muzej zbog obnove zatvoren, da uspijevamo pronaći suradnike i institucije u Hrvatskoj i šire koje su spremne, ali i sa zadovoljstvom predstaviti radove iz naše zbirke. Na ovaj način Nacionalni muzej moderne umjetnosti je pristupačniji široj publici nego kada je samo u Zagrebu“, obratio se ravnatelj Franceschi.
Nekoliko je djela u izložbu uključeno i iz lokalnog fundusa, a o ideji izložbe više je ispričala sama kustosica Marta Radman.
Moja osobna ideja kao što i samo ime izložbe otkriva je zapravo bila, da otkrijem to sve drugo. Otkriti sve što je zbog različitih razloga izostalo iz nekakvih općih pregleda povijesti i umjetnosti te ponuditi jedan novi senzibilitet i pokazati da djela ne moraju rezonirati samo zato što kronološki pripadaju jedna uz drugo, oni mogu rezonirati s jednim senzibilitetom, s jednim novim duhom i jednim novim modelom čitanja djela”, ispričala je kustosica Radman.
Zainteresirani izložbu mogu pogledati do 16. ožujka u vremenskom periodu od 10 do 13 ili od 17 do 19 preko tjedna te subotom od 10 do 12 sati.
Otvorenju izložbe uime Grada Križevaca prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Izvor: Televizija Križevci

Na vrh