Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Stožer civilne zaštite: Dječji vrtić Križevci uvodi interventno dežurstvo

S obzirom na veći broj odgojiteljica u Dječjem vrtiću Križevci koje imaju bolest COVID-19 i koje su u samoizolaciji, na današnjem sastanku Stožera civilne zaštite Grada Križevaca odlučeno je da Dječji vrtić Križevci uvodi interventno dežurstvo.
Naime, do sada je pet odgojiteljica te dvoje djece pozitivno, a kako je velik broj odgojiteljica i vrtićkih skupina zbog toga u samoizolaciji, odlučeno je da se uvodi interventno dežurstvo za onu djecu predškolske dobi za koju nije moguće organizirati drugi način čuvanja djece.
Riječ je o privremenoj, interventnoj mjeri, a ovim putem članovi Stožera još jednom apeliraju na roditelje da ukoliko dijete ima temperaturu, hunjavicu ili kašlja da ga ne dovode u vrtić.

Nadalje, na današnjem sastanku Stožera civilne zaštite razgovaralo se i o provedbi cijepljenja u Križevcima. Sljedeća velika akcija cijepljenja održat će se u subotu, 8. svibnja, a očekuje se cijepljenje 1800 građana Križevaca koji će biti obaviješteni od strane svojih doktora.
Načelnik Stožera Mario Martinčević posebno je istaknuo kako Križevci imaju odličnu organizaciju cijepljenja te zahvalio Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, križevačkim doktorima obiteljske medicine, medicinskim sestrama, sestrama Patronažne zdravstvene zaštite, Gradskom društvu Crvenog križa Križevci, Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Križevaca, Policijskoj postaji Križevci, Osnovnoj školi Ljudevita Modeca i Križevačkom poduzetničkom centru d.o.o. na uspješnoj organizaciji cijepljenja.
Sastanku Stožeru civilne zaštite prisustvovao je i gradonačelnik Mario Rajn.

Na vrh