Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Rekordna posjećenost 3. Križevci Gastro Festa – Preko 1000 posjetitelja uživalo u vrhunskim jelima od domaće junetine

Vrhunska jela pripremljena od domaće junetine brenda „Hrvatska junetina Udruge Baby Beef“ mogla su se kušati danas na još jednom izdanju najveće gastronomske manifestacije Križevci Gastro Fest. Ove godine manifestacija je zabilježila rekordnu posjećenost s preko 1000 prodanih ulaznica, gotovo tonu pripremljenog mesa i velike količine priloga prigorskoga kraja. Sve to i ove godine uspješno su pripremili profesori i učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci predvođeni kuharom Mišelom Doskočilom.

Zadovoljstvo ovako velikim odazivom na manifestaciju gdje se može probati kvalitetno domaće meso istaknuo je ispred organizatora, Udruge “Baby Beef”, njen potpredsjednik, a ujedno i pokrovitelj manifestacije Zvonimir Širjan: “Izrazito mi je zadovoljstvo što mogu vidjeti ovako velik broj posjetitelja koji je došao isprobati naše proizvode. To su proizvodi koji se uzgajaju na hrvatskim farmama i mislim da ova slika govori više od 1000 riječi. Mi smo u Udruzi Baby Beef u proteklom razdoblju uspjeli na nivou Europske unije registrirati dokazanu kvalitetu hrvatskog junećeg mesa i mislim da smo tu među prva tri, četiri proizvoda u Republici Hrvatskoj koji su to uspjeli.”

Da je ova manifestacija iznimno uspješna rekao je i gradonačelnik Mario Rajn te dodao: “Naravno da kvaliteta pronalazi put do svojih konzumenata, građani prepoznaju napore i nas kao jedinice lokalne samouprave, ali i regionalne i gdje želimo promovirati domaće proizvode. Ovdje je poseban naglasak na našu domaću junetinu, ali isto tako ovdje pronalaze put do svojih potrošača naši vinari i pivari, a ujedno prezentiramo najbolje od onoga što imamo u kulinarskom smislu. Dakle, to su naši nastavnici i profesori Srednje škole “Ivan Seljanec”, ali i naši mladi učenici Srednje škole.”

Čestitke organizatorima na uspješnoj organizaciji ove manifestacije istaknuo je župan Darko Koren: “Današnji program ukazuje na mnoge stvari. Prije svega da je proizvodnja hrane, a iza čega naravno stoji poljoprivreda, možda najznačajniji sektor u svakoj državi i u ovakvim vremenima,kojima sada svjedočimo, mislim da je to jedno od najmoćnijih oružja. Ono što mi možemo zaista s pravom reći je da je ovaj prostor naše županije središte poljoprivredne proizvodnje u sektoru stočarstva, a Udruga Baby Beef to na najbolji način i dokazuje.”

Osim kulinarskog dijela, manifestacija je imala i popratni zabavni program pa se tako održalo natjecanje za najboljeg grill majstora u kojem su najbolji bili “Šogori”, natjecanje u beer pongu u kojem su pobjedu odnijeli “Bute zvali” i natjecanje u jahanju mehaničkog rodeo bika gdje su najbolji bili Lovro Čupić i Leona Čapek. Pored toga, održana je radionica kućnog pivarstva, a nastupio je i tamburaški sastav Prijatelji.

Ispred organizatora, manifestaciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Ivan Biškup, ravnateljica Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci Gordana Juran Ratković i direktorica Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Jelena Velić. Manifestacija je održana u organizaciji Grada Križevaca, Udruge „Baby Beef“, Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci i Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. te pod pokroviteljstvom Širjan d.o.o., Radnik d.d., Križevci produkt d.o.o., Kudelić d.o.o., Robin d.o.o. te KTC d.d.

Na vrh