Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvoreno 8. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus

Od 19. do 28. ožujka u Glazbenoj školi Alberta Štrige održava se osmo Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus. Organizatori su Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus, a natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Križevaca te Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Ove godine prijavio se do sada najveći broj natjecatelja, čak 400 mladih glazbenika i to iz svih krajeva Hrvatske te iz susjednih zemalja koji će pokazati svoja znanja u disciplinama violina, solfeggio, gitara, udaraljke, klavir i tambure: bisernica i brač.
Okupljene je uoči početka natjecanja pozdravila Ivana Tadin uime Glazbene udruge Opus i istaknula: „Ovogodišnje natjecanje je najbrojnije do sada. Svake godine rastemo sve više i više. Imamo šest disciplina, najveći broj disciplina do sada.“
Natjecanje je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i izrazio zadovoljstvo ovako velikim brojem natjecatelja: „Jako mi je drago da vas mogu pozdraviti uime gradonačelnika i svoje osobno ime. Drago mi je što iz godine u godinu ovo međunarodno natjecanje raste, što se tiče i broja sudionika, ali i što se tiče kvalitete samih izvedbi.“
Ivana Tadin ujedno je tom prilikom najavila kako će se u suradnji s Gradskim tamburaškim orkestrom Križevci od 26. do 28. travnja održati Međunarodni glazbeni festival komornih sastava i orkestara Sonus. „Festival će se odvijati kroz dva dana, bit će natjecateljski dio i zatim revijalni dio na otvorenim pozornicama grada Križevaca, a imat ćemo večernje koncerte ispred prekrasne zvjezdarnice,“ najavila je.

Na vrh