Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvorena novoizgrađena sportska dvorana kod Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci

img-2827

Gradonačelnik Mario Rajn je u utorak, 26. listopada rezanjem vrpce svečano otvorio novoizgrađenu sportsku dvoranu kod Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci čime je riješen dugogodišnji problem sigurnosti djece.
Nova sportska dvorana prostire se na 2500 metara kvadratna, ima 6 terena te 600 sjedećih mjesta. U sklopu sportske dvorane izgrađena je kuhinja, blagovaonica, učionica te svlačionice, a ujedno je uređeno vanjsko parkiralište te tereni za nogomet i košarku.
Zahvalu Gradu Križevcima i gradonačelniku što su od početka podržavali ovaj projekt uputio je na početku ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Tomislav Bogdanović. „Važnost ove dvorane bitna je radi sigurnosti učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca jer su do sada nastavu tjelesnog morali pohađati u nekoliko stotinu metara udaljenoj sportskoj dvorani što je s jedne strane predstavljalo zdravstveni problem, a još više prometni,“ istaknuo je ravnatelj te zahvalio investitoru Križevačkom poduzetničkom centru i izvođaču radova tvrtki Radnik d.d.
Predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec je prilikom otvorenja istaknuo sljedeće: „Ovo je jedan lijepi doprinos gradu Križevcima i nama je drago da smo mogli sagraditi ovaj projekt i zahvaljujemo se našim naručiteljima, posebno gradonačelniku koji je bio aktivan u realizaciji i ravnatelju škole.“
Ujedno je ravnatelju škole tom prilikom uručio sliku nove sportske dvorane, ulje na staklu slikara Ivana Andrašića kao spomen na današnji dan.
img-2785

Investitor gradnje ove dvorane bio je Križevački poduzetnički centar d.o.o. pa je direktorica Jelena Velić zahvalila izvođaču radova na ispoštovanim rokovima te nadzoru tvrtci Kašik dodavši: „Meni je velika čast što je upravo Križevački poduzetnički centar bio investitor u suradnju s Gradom Križevcima na čemu hvala velika jer izgradnja ove dvorane je bila itekako potrebna te se nadam i očekujem da će olakšati rad djelatnika Osnovne škole Ljudevita Modeca i učenicima sudjelovanje na nastavi tjelesnog.“

Zahvalu svima koji su sudjelovali na gradnji ove sportske dvorane, vijećnicima Gradskog vijeća Grada Križevaca koji su podržali gradnju, a ponajviše roditeljima na strpljenju svih ovih godina uputio je gradonačelnik Mario Rajn: „Stvarno nam je drago da je danas prilika da otvaramo javnu sportsku dvoranu u dvorištu škole koja će služiti i našim učenicima, ali i našim sportašima.“
Napomenuo je da će u godinama koje dolaze investicije u školstvu biti još značajnije i veće budući da smo mi grad koji nosi status prijatelja djece te dodao: „Henry Ford je svojedobno rekao da ljudi previše troše energiju i vrijeme hodajući oko problema, a premalo rješavajući ga. Drago mi je da smo mi u proteklim godinama hrabro zakoračili i riješili jedan veliki problem, ali isto tako svjesni i svih ostalih čvrsto i sa snažnom suradnjom kročimo naprijed hrabro jer je ovo tek mali korak za Križevce, ali itekako značajan.“

Nakon govora gradonačelnik je u društvu dječje gradonačelnice Ive Novosel i njenog zamjenika Natka Kudeljnjaka rezanjem vrpce otvorio sportsku dvoranu nakon čega ju je blagoslovio župnik župe sv. Barbare u Carevdaru velečasni Dominik Jaić.
U prigodnom programu nastupila je Dunja Rebić, učenica 8.b razreda koja je otpjevala Himnu Republike Hrvatske te učenice 6.a razreda koje su osvojile treće mjesto na Državnom natjecanju u virtualnom plesnom showu u kategoriji urbani ples.
Otvorenju su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar s potpredsjednikom Vijeća Matom Devčićem i vijećnicima, član Uprave tvrtke Radnik d.d. Mario Biljan, direktor Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci Martin Kozjak, direktor tvrtke Kašik projektiranje, inženjering, konzalting d.o.o. Marko Kašik, pročelnici upravnih tijela Grada Križevaca, predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevci Branislav Pengov i tajnik Draženko Kovačić, predsjednik te članice i članovi Školskog odbora te Vijeća roditelja Osnovne škole Ljudevita Modeca kao i nastavnici i učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci.

Vrijednost radova na sportskoj dvorani iznosila je 23 milijuna kuna, investitor gradnje bio je Križevački poduzetnički centar d.o.o., a izvođač radova tvrtka Radnik d.d.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast