Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvoren Skate park u Križevcima, gradonačelnik Rajn: Ova nasmijana lica ovdje opravdavaju ulaganja

img-7517

U petak, 30. travnja u Ulici Franje Tuđmana otvoren je križevački Skate park čime su ljubitelji vratolomija na kotačima dobili svoj prostor.

Okupljene vozače na skateu, bmxu, rolama i romobilima pozdravio je na početku gradonačelnik Mario Rajn: „Kad vidim ovako nasmijana lica onda je svako ulaganje u Skate park apsolutno opravdano. Križevački Skate park je želja mnogih generacija, a u vremenu u kojem živimo i koje je ludo i gdje smo stalno u nekom lockdownu, a trebali bi boraviti vani, siguran sam da generacijama koje dolaze Skate park bude mjesto okupljanja. Neke starije generacije su sanjale ovo, gledali u američkim filomovima, a meni je iznimno drago da danas imamo tu priliku otvarati Skate park u Križevcima zbog Križevaca i zbog generacija koje dolaze. Skate postaje Olimpijski sport, siguran sam da ćemo ovdje odgajati generacije, nadam se olimpijce.“
Gradonačelnik je potom zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Šaškom pridržao banner kroz koji je prošao profesionalni roller Tin Hadžiomerspahić te je tako Skate park službeno otvoren.
Koliko ovaj Skate park znači djeci i mladima najbolje je istaknuo Križevčanin Matija Crnković: „Sjećam se kad smo klinci krpali park od paleta, zemlje, cigli od čega god smo stigli i gledali na internetu ovakva mjesta i sanjali o nečem sličnom. Sada imamo tu u našem gradu, ne čini se realno, ali eto tu je. Drago mi je da će nova generacija imati ovakve uvjete i tko zna gdje će tko dogurati. Hvala svima koji su nam ovo omogućili.“
Osim nastupa Tina Hadžiomerspahića koji se bavi rolanjem preko 25 godina te je bio među top 20 vozača svijeta, a 2017. i 2019. godine je po prvi puta predstavio disciplinu „Roller freestyle“, na otvorenju Skate parka nastupili su breakdanceri Jakov Tenžera i Tin Trupeljak koji je osvajač 50-ak medalja te jedan od četvero breakdancera koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine.
Križevački Skate park prostire se na 600 metara kvadratnih, ima 7 hipova i trenutno najduži china wall u Hrvatskoj. Namijenjen je vozačima skatea, romobila, rola i bmxa pri čemu napominjemo da je potrebno nositi zaštitnu opremu.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast