Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Osnovna škola Ljudevita Modeca obilježila Dan škole i 180-tu godišnjicu rođenja Ljudevita Modeca

Bogatim programom Osnovna škola Ljudevita Modeca započela je danas obilježavanje Dana škole i 180-te godišnjice rođenja Ljudevita Modeca.
Na početku je u sportskoj dvorani škole održan program za djecu koji je obuhvatio otvorenje izložbe učeničkih radova, glazbeni i plesni program, igrokaz o Ljudevitu Modecu, projekciju animiranog filma pod nazivom „Crtice o Modecu“, odabir idejnog rješenja za logo škole, dodjelu nagrada autorima najuspješnijih radova na natječaju za najljepši glagoljički straničnik te zabavni kviz Modecomanija.
Djecu su tom prilikom pozdravili ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca dr.sc. Tomislav Bogdanović i gradonačelnik Mario Rajn koji je uputio čestitke povodom Dana škole.
Nakon programa u sportskoj dvorani, u prizemlju škole otvorena je izložba o Ljudevitu Modecu uz predstavljanje knjige pod nazivom „Izbor iz djela Ljudevita Modeca“ koje su priredile profesorice Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec. Ovaj događaj su zajednički priredili Osnovna škola Ljudevita Modeca, Hrvatski školski muzej i Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, a sudjelovali su ravnatelj škole dr.sc. Tomislav Bogdanović, knjižničarska savjetnica i kustosica dr.sc. Štefka Batinić, recenzent knjige prof. dr. sc. Nevio Šetić i priređivačice dok je događaj moderirala urednica knjige mr.sc. Renata Husinec. Otvorenju izložbe i predstavljanju knjige prisustvovali su brojnih posjetitelji među kojima su bili i gradonačelnik Mario Rajn te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.
Obilježavanje Dana škole nastavit će se u petak, 31. svibnja sportskim danom kada će se na gradskom stadionu i u sportskoj dvorani odvijati Modecova atletska liga i Modecov kup u badmintonu, a u školi šahovski turnir.

Na vrh