Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana konferencija za medije povodom 9. izdanja Večeri udaraljkaša

U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige danas (16. listopad) održana je konferencija za medije povodom 9. izdanja Večeri udaraljkaša.
Program su predstavili gradonačelnik Mario Rajn, ravnateljica Glazbene škole Branka Špoljar i organizator Večeri udaraljkaša u Križevcima Josip Konfic.
Gradonačelnik Mario Rajn za Večer udaraljkaša izjavio je da je to već tradicionalan program kojim se pokušava etablirati i rad Glazbene škole, ali posebno i udaraljkaške sekcije.
Festival svake godine sve više raste, od gradske do međunarodne razine čime se Grad Križevci i ponosi, no ne samo festivalom već i predstavnicima i učenicima Glazbene škole koji već desetljećima pronose dobar glas.
Ravnateljica Glazbene škole Branka Špoljar izjavila je kako udaraljkaški odjel sada već ima 15-godišnju tradiciju i sa više od 70 učenika koji su prošli kroz taj odjel mogu se pohvaliti nagradama, nastupim te najopremljenijim odjelom, u instrumentalnom smislu u Republici Hrvatskoj te je prostor, skoro pa savršeno uređen.
Večer udaraljkaša projekt je koji od ideje do realizacije biva uspješan već devetu godinu za redom, dok Glazbena škola Alberta Štrige tim doprinosom zauzima vrlo važno mjesto na glazbenoj karti Hrvatske.
Voditelj/organizator projekta Josip Konfic predstavio je radionice i sam program, naglasivši kako su radionice i koncerti besplatni i otvoreni za sve.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast