Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održan kviz znanja za srednjoškolce na temu održivog gospodarenja otpadom u sklopu projekta „I ja odvajam!“

kviz i ja odvajam

Dana 15. i 16. travnja 2019. godine održan je kviz znanja za srednjoškolce na temu sprječavanja nastanka otpada, pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima, kućnog kompostiranja i ponovne upotrebe otpada s ciljem osvješćivanja mladih o važnosti zaštite svog okoliša i odgovornog ekološkog ponašanja.

Kviz znanja je organiziran u sklopu projekta „I ja odvajam!“ čiji je korisnik Grad Križevci. Sudjelovali su drugi razredi Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci, Srednje škole Ivan Seljanec te Srednje gospodarske škole Križevci. Najbolji razred iz svake škole osvojio je sudjelovanje u finalu, odnosno na međuškolskom natjecanju u prostorima Srednje škole Ivan Seljanec. Učenici su pokazali zavidno znanje o održivom gospodarenju otpadom, odvajanju otpada u svom gradu te su za pobjedu presudile nijanse.

Pobjednički razred je 2.C iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog koji je kao glavnu nagradu osvojio izlet u Kopački rit i obilazak komunalnog društva Unikom Osijek.

„I ja odvajam!“ je projekt kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište „Ivančino brdo“ u Križevcima.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 84,9 posto odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast