Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obnavlja se krovište na staroj zgradi Osnovne škole „Vladimir Nazor“

Ovih dana krenula je obnova krovišta na staroj zgradi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ koje je oštećeno u potresnim zbivanjima krajem 2020. godine.

Ova obnova, vrijedna 222.196,31 EUR,  financirana je od strane Fonda solidarnosti Europske unije i Državnog proračuna, a sredstva su ostvarena putem poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom“.

Povodom početka obnove, radove  su obišli gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović, ravnatelj škole Igor Brkić i nadzorni inženjer Marko Kašik.

Tom je prilikom gradonačelnik istaknuo zadovoljstvo što će se u potpunosti obnoviti krovište: „Drago mi je smo uspješno ostvarili sredstva za financiranje obnove krovišta, kako na Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, tako i na staroj zgradi Osnovne škole „Vladimir Nazor“. Križevci su četvrti grad u Hrvatskoj po izdvajanju u području obrazovanja, a ovi projekti još su samo jedna potvrda koliko nam je važno ulagati u škole u kojima svakodnevno borave naša djeca.“

Ravnatelj škole napomenuo je kako radovi neće utjecati na izvođenje nastave te kako je osiguran siguran prolazak učenika, nastavnika i osoblja.

Izvođač radova je tvrtka Avila Construction d.o.o., a rok završetka je kraj mjeseca travnja.

Na vrh