Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Objavljen je Javni poziv za korištenje javnih površina za postavu terasa i kioska – ugostitelji oslobođeni plaćanja poreza

Grad Križevci objavio je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu na privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja pokretnih naprava (ljetne terase) i kioska na području Grada Križevaca za 2021. godinu. S obzirom na situaciju koja je pandemija koronavirusa pogodila gospodarstvo, Grad Križevci odlučio je sve korisnike javnih površina ispred ugostiteljskih objekata osloboditi obveze plaćanja poreza za postavu terasa za 2021. godinu. Ipak, obavještavamo sve ugostitelje da unatoč oslobođenja obveze plaćanja poreza, moraju podnijeti zahtjev za korištenje javne površine sukladno Odluci o komunalnom redu. Također, apeliramo na ugostitelje i građane da se pridržavaju mjera koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a sve kako bi spriječili širenje bolesti COVID-19.
Ponude mogu dostaviti pravne i fizičke osobe, a rok za dostavu ponuda je 06. travnja 2021.
Nastavljamo dalje pomagati našim ugostiteljima koji nisu mogli raditi zbog Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Cijelo ovo vrijeme Grad Križevci kontinuirano pomaže pa je tako samo prošle godine pružena pomoć u iznosu od milijun kuna gospodarstvenicima i poduzetnicima. I dalje ćemo osluškivati potrebe i formirati nove mjere kako bi se našim gospodarstvenicima i poduzetnicima pomoglo sve dok nam se svima život ne dovede u normalu,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Više možete vidjeti u javnom pozivu objavljenom OVDJE.

Na vrh