Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Napreduju radovi na gradnji sportske dvorane kod OŠ Ljudevita Modeca

img-5742

Gradonačelnik Mario Rajn, zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević te pročelnici upravnih tijela Ivan Biškup i Krešimir Brunović u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Grada Križevaca Marka Katanovića, vijećnike Gradskog vijeća, predsjednika Savjeta mladih Grada Križevaca Antonija Sirovca, vršitelja dužnosti ravnatelja Osnovne škole Ljudevita Modeca Gorana Ljaljića, glavnog inženjera gradilišta Nine Kozjaka, nadzornog inženjera Marka Kašika te predstavnika medija obišli su danas radove na gradnji nove javne sportske dvorane kod Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci.

img-5736
Učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci uskoro će dobiti novu dvoranu uz svoju školu i tako više neće morati hodati u 500 metara udaljenu sportsku dvoranu kao do sada.
Vrijednost projekta je 21,6 milijuna kuna, a projektom će se izgraditi dvorana veličine 2500 metara kvadratnih koja će imati 6 terena s tribinama sa 680 sjedećih mjesta, svlačionice i sanitarne čvorove. U sklopu dvorane izgradit će se novo parkiralište sa 41 parkirnim mjestom i okretište za autobus te novo vanjsko nogometno i košarkaško igralište. Nadalje, u aneksu dvorane izgradit će se nova knjižnica, nova kuhinja te velika blagovaona, prostor za kabinete čime će se u konačnici omogućiti jednosmjenska nastava.

img-5785
Gradonačelnik Mario Rajn tom je prilikom istaknuo kako mu je drago da su danas imali prilike obići najveću investiciju u području sporta i obrazovanja u ovom mandatu: „Raduje me da su s nama i gradski vijećnici, koji su se osobno mogli uvjeriti u ovaj kapitalni projekt. Svjesni smo bili potrebe od samog početka kako naša djeca nemaju adekvatne uvjete. Sigurni smo da ovom dvoranom bitno bolje uvjete dobivaju i sportski klubovi budući da će se osloboditi niz termina, a izgradnjom popratnog aneksa dvorane oslobodit će se mogućnost za jednosmjensku nastavu, puno adekvatniju i školsku kuhinju i školsku knjižnicu. Time završavamo ciklus od 62 milijuna kuna direktnih ulaganja u školstvo i naše mlade i iznimno me to raduje. Zahvaljujem i domaćoj tvrtci Radnik koja je dobila posao na javnom natječaju i ovaj posao radi kvalitetno, a siguran sam da će tako biti i do samog kraja unutar rokova. Ovo zdanje će ostati za desetljeća naših generacija koje dolaze kao što i to grad Križevci zaslužuju.“

img-5794
Ispred izvođača radova tvrtke Radnik d.d. obratio se glavni inženjer gradilišta Nino Kozjak koji je zahvalio svima što su danas došli pogledati radove na gradnji dvorane: „Armirano-betonska konstrukcija je gotova, dvorana je 95 posto gotova. Postavlja se još sportski pod koji će biti gotov kroz mjesec i pol. Unutra će se opremiti dva reda tribina, prostor za odbojku i košarku. Građevinsko-obrtnički radovi su pri kraju i u aneksu dvorane. Uskoro slijedi uređenje okoliša.“
Predviđen završetak radova je u svibnju ove godine.

Na vrh
Promjena veličine fonta
Kontrast