Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Na Strossmayerovom trgu postavljena mala slobodna knjižnica

Mala slobodna knjižnica, koja predstavlja mjesto gdje svatko može uzeti, posuditi, vratiti ili zamijeniti knjige, danas je otvorena ispred Turističko – informativnog centra na Strossmayerovom trgu.
Riječ je o projektu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ koji je nastao u suradnji sa Srednjom školom „Ivan Seljanec“ čiji su učenici dizajnirali i izradili kućicu za knjige koja će udomljavati malu slobodnu knjižnicu.
Suradnju gradske ustanove i škole pohvalio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel pozvavši učenike i građane da što više koriste knjige jer je, rekao je, “čitanje znanje, a znanje moć“,  s čime se složila i ravnateljica škole Gordana Juran-Ratković čiji su učenici, pod mentorstvom nastavnika Mihaele Nemčić i Zorana Kuharovića, zaslužni za izradu kućice. Da kućica s knjigama nikad ne bude prazna, brinut će knjižničar iz bibliokombija Igor Kuzmić, a Gradska knjižnica “Franjo Marković” zasad među malobrojnima koje nude i organiziraju ovakvu uslugu.

Izvor: Križevci.info/Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci

Na vrh