Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Križevčani iskoristili 20 posto prednosti već u prva 24 sata ulaganja u solare na Gradskoj tržnici

Križevčani su već u prva 24 sata od otvaranja poziva za članove energetske zadruge ZEZ Sunce osigurali 20 % sredstava potrebnih za izgradnju solarne elektrane na Gradskoj tržnici u Križevcima, odnosno uložili su ukupno 27.000 eura. Ovim prvim pozivom za članove ZEZ Sunca, cilj je prikupiti 140.000 eura.
U pozivu za članove mogu sudjelovati fizičke osobe s ulogom od 300,00 do 5.000,00 eura, te pravne osobe s ulogom od 1.000,00 do 5.000,00 eur. Energija iz solarne elektrane će se prodavati na tržištu, a svi članovi zadruge postaju suvlasnici elektrane na Gradskoj tržnici, te ostvaruju pravo na godišnji prinos do 5 %. Uz ostvarenje financijske koristi za svoje članove, cilj zadruge je potaknuti pozitivne promjene u zajednici pa će tako dio prihoda ulagati u društveno korisne projekte.
Nakon prvih informativnih događaja o ovom projektu u Križevcima krajem veljače, ZEZ Sunce će već ovog četvrtka, 7. ožujka, u 17 sati održati novi informativni događaj za građane online, putem platforme ZOOM.
Pritom, iz zadruge napominju da je 7. ožujka ujedno posljednji dan za lokalce da iskoriste svoju prednost za članstvo i ulaganje, budući da stanovnici Križevaca i općina Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik imaju prednost članstva i ulaganja do 7. ožujka ili do 50 % iznosa. Nakon toga, u pozivu će moći sudjelovati i građani iz ostatka Hrvatske.
Sve informacije o pozivu za članove i obrazac za prijavu su dostupni na web stranici ZEZ Sunca: https://www.zez.coop/zez-sunce/.

Na vrh