Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Iz Križevaca poslane poruke ljubavi povodom Valentinova

Povodom nadolazećeg Valentinova danas su se na Strossmayerovom trgu okupila djeca iz križevačkih dječjih vrtića koja su postavila svoje poruke ljubavi i srcolike radove.
Djecu je na početku pozdravila direktorica Destinacijske agencije Križevci Gordana Kapor istaknuvši: „Mi smo ovdje danas zbog ljubavi, a vi ćete svoju ljubav proširiti cijelim našim gradom i dati je našim građanima ovim prekrasnim radovima koje ste nam danas donijeli.”
Djecu je pozdravio i gradonačelnik Mario Rajn koji im je zahvalio što su sudjelovali u ovoj izložbi: „U Dječjem tjednu uvijek nam je moto “Ljubav djeci prije svega”. Tu istu ljubav danas vi širite gradom i svim okolnim mjestima. Vaša izložba je sjajna, vidim da su radovi odlični i jako se veselim svoj ljubavi koju ćete podijeliti ovom gradu.“
Svoje poruke postavila su djeca iz Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića „Zraka sunca“, Dječjeg vrtića Čarobna šuma, Dječjeg vrtića Sv. Josipa i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, a ova izložba, pod nazivom „Otok jubavi“, može se razgledati u samom centru Križevaca sve do 18. veljače.
Program Valentinova u Križevcima nastavlja se dalje pa će se tako danas u 21,00 sat održati glazbeno zagrijavanje u Klubu kulture uz metal grupu Cold Snap čiji je član svima dobro poznati kazališni i filmski glumac Jan Kerekeš.
Središnji dio Valentinova u Križevcima bit će „Zaljubljena subota“ koja počinje sutra s početkom u 10,00 sati na Strossmayerovom trgu. Program će započeti nastupima učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca pod vodstvom učiteljice Brankice Salopek, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ pod vodstvom učiteljice Snježane Katić te članova Udruge „Maslačak“ pod vodstvom predsjednice Udruge Tamare Premuš, uz poruku „Pokaži nešto ljubavno“.
Od samog početka programa u 10,00 pa do 17,00 sati popodne, posjetitelji će moći obići kreativni sajam rukotvorina i domaćih proizvoda po nazivom „Srčeko za moje srčeko“. Bit će tu lijepog nakita, pletiva, raznih prigodnih ukrasa i dekoriranih domaćih proizvoda pa će tako posjetitelji moći pronaći dar za Valentinovo naših lokalnih kreativaca.
Križevački pisac Josip Petrlić Pjer ispričat će priču o križevačkim ljubavima Marti i Iveku o kojima je nastala i njegova istoimena knjiga, a dio priče bit će i sami Marta i Ivek koji će kasnije prošetati trgom i fotografirati se sa posjetiteljima.
U 11,00 sati građani će se moći zasladiti slatkim prhkim keksima, a nakon toga stiže i kočija kojom će se parovi od 11,00 do 12,30 moći besplatno provozati gradom.
Najuzbudljiviji dio zasigurno će biti „Potraga za srcem“ u podne, a u tom dijelu programa svi prijavljeni dobro će se zabaviti uz potragu za srcima na potezu od paviljona do Caffe bara Arteria.
Vrijedi se dobro potruditi u potrazi i pronaći čim više skrivenih srca jer su osigurane prigodne nagrade kao što su noćenje u aranžmanu Florek&Florica, večera u Restoranu Tomislav, kino ulaznice i gala slastice u Gradskoj kavani, ljubavni kokteli u Caffe baru Arteria i slatki paket Pekarstva Šarić. Prijave traju do petka, a jedini uvjet je da su sudionici punoljetni i u paru. Kako bi se građani i goste što više upoznali s Križevcima, uvijek se koristi prilika i organiziraju besplatni razgledi grada. Ovaj put to će biti na temu križevačkih ljubavi, a sam razgled započinje u 13,00 sati kod paviljona uz prethodnu obaveznu prijavu Destinacijskoj agenciji Križevci.
Udruga Perzeidi počastit će građane promatranjem Sunca teleskopom od 11,30 do 13,00 sati, a u večernjim satima od 18,00 do 19,00 sati dodat će dašak romantike uz promatranje zvijezda.
A romantike će biti još i to iznad grada, na tornju Hrvatskog doma gdje će se posjetitelji moći popeti uz fenjere, poseban ugođaj i mala iznenađenja na vrhu. Svi zainteresirani mogu doći u Hrvatski dom između 19,00 i 20,00 sati.
Organizatori manifestacije „Valentinovo u Križevcima“ su Destinacijska agencija Križevci, Udruga K.V.A.R.K. i Grad Križevci.

Na vrh