Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik Rajn potpisao Sporazum o provedbi programa pomoći u kući starijim osobama

Gradonačelnik Mario Rajn danas je u prostoru Županijske uprave zajedno sa županom Darkom Korenom i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonijom Pukec potpisao Sporazum o provođenju programa pomoći u kući starijim osobama i dnevnog boravka za starije osobe.
Program pomoći u kući starijim osobama kontinuirano traje već 16 godina i kroz njega se pomaže starijima kojima je potreba pomoć druge osobe. Uz socijalne programe i projekt Zaželi Gradskog društva Crvenog križa Križevci, ovo je još jedan program kojim izravno brinemo o starijim osobama.
Program pomoći u kući kontinuirano provodimo već 16. godinu, od 2006. godine uloženo je oko 15 milijuna kuna, a posebno zahvaljujem uključenim jedinicama lokalne samouprave na odličnoj suradnji, odgovornosti i predanosti. Kako bi našim starijim sugrađanima osigurali još kvalitetnije životne uvjete, Županija je ove godine namijenila 1,3 milijuna kuna, čak 85 tisuća više nego prošle godine, a zaposlene su 24 osobe,“ istaknuo je tom prilikom župan Koren.
Gradonačelnik je zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na dugogodišnjoj projektnoj suradnji: „Program pomažemo s 90 tisuća kuna i siguran sam da će živjeti još mnogo godina. Naši sumještani to zaslužuju i mi moramo o njima brinuti svojim javnim i odgovornim djelovanjem čime pokazujemo socijalnu osviještenost.“
Ravnateljica GD Crvenog križa Križevci Antonija Pukec je podsjetila na važnost ovog projekta, posebno u pandemijskom vremenu u kojem su gerontodomaćice često bile jedina spona prema starijim osobama koje su ostale same. „Vrijednost ovog projekta je time dodatno porasla, jer gerontodomaćice su u ovom vremenu često puta jedine osobe s kojima krajnji korisnici komuniciraju i s kojom mogu razmijeniti neku toplu riječ.“
Obratili su se i načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar i predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec.

Izvor fotografija: kckzz.hr

Na vrh