Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Gradonačelnik primio učenike i profesore iz Sjeverne Makedonije

Gradonačelnika Marija Rajna danas su posjetili učenici i profesori iz Sjeverne Makedonije koji u Križevcima borave u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti.
Domaćin i partner na projektu im je Srednja Gospodarska škola Križevci koja već tradicionalno uspješno surađuje s poljoprivrednim školama iz Sjeverne Makedonije.
Učenici, njih 13, u pratnji svojih profesora, dva su tjedna u Križevcima kako bi razmijenili iskustva vezana uz školu i nastavni program, ali i upoznali bolje Križevce te Hrvatsku.
Gradonačelnik im je zahvalio na posjeti, ukratko predstavio grad, istaknuvši i izvrsnu suradnju Križevaca s makedonskom prijateljskom općinom Kočani. Ovom prigodom, gradonačelnik je gostima uručio prigodne križevačke suvenire, uz želju da se suradnja i prijateljstva koja su ovdje razvili, nastave njegovati i nakon njihovog povratka u domovinu.
Domaćin učenicima i profesorima bila je Štefica Wolf, profesorica u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci koja je nakon posjeta gradonačelniku, odvela goste u obilazak grada.

Na vrh